roterende banner

vrijdag 28 februari 2020

ENPS 5 maakt het spannend

ENPS 5 scheerde langs de rand van de afgrond in de uitwedstrijd tegen Amsterdam West 7 afgelopen donderdag. In korte tijd gingen achter elkaar drie partijen verloren. Adrienne Cramer nam het op tegen een tegenstander die formeel 100 elopunten meer heeft, maar naar haar zeggen in de praktijk zeker 200 tot 300 punten sterker is. Invaller Asha Bienko redde het ook niet en de meespelende teamcaptain maakte de ellende compleet door een hangende toren uit het oog te verliezen. Toch mochten we nog hopen. Martin Jones won gedecideerd en Ailko van der Veen had aan het eerste bord vooruitgespeeld en gewonnen.

Niettemin keken we nu tegen een 3-2 achterstand aan. Gerard Visser, in opkomende tijdnood, kreeg prompt remise aangeboden, maar de teamcaptain verbood hem al even prompt het aanbod aan te nemen. Gerard manoeuvreerde onverstoorbaar door met een toren tegen een paar zwakke pionnen – en won. En Daan Poldermans won, met een handige combinatie. 3-4. We beduidden Gerben Sloot dat remise voldoende was, maar hij stond gewonnen met een kwaliteit meer, speelde terecht door en won. Einduitslag: 3-5

Het vijfde achttal staat nu met Oosten Toren 3 op de gedeelde eerste plaats. Hun programma is misschien iets zwaarder, want ze moeten nog tegen Amsterdam West 5 en tegen De Raadsheer 4. Wij spelen ook nog tegen De Raadsheer 4, en tegen Caissa 7, dat nu op de een na laatste plaats staat.

Victor, 28/2 2020




1 opmerking: