roterende banner

maandag 24 februari 2020

Derde Draait Door!

ENPS 3 – Caïssa 3 4,5 -3,5

Voor aanvang van het seizoen leek handhaving in de eerste klasse voor ons als promovendus een zware opgave en dat was het ook wel gezien de krappe uitslagen. Toch is deze klus na vier ronden de facto geklaard. Aangezien de teams die onder ons staan grotendeels nog tegen elkaar spelen is degradatie alleen in theorie nog mogelijk via een absurd scenario dat niet zal worden uitgevoerd.

De wedstrijd begon met een zeperd van mij. Wit speelde de Scheveninger bijzonder agressief en ik zag helemaal over het hoofd dat hierdoor zijn dame van d2 naar h2 kon, meestal staan daar nog spullen tussen. Mat over de h-lijn kon ik alleen voorkomen door mijn koning om te leggen. Gelukkig zetten de overige M&M’s de boel spoedig op de rails. Maarten, Martin en Michiel bereikten groot voordeel in het middenspel en wisten dat alle drie ook kordaat in winst om te zetten.

Helaas moest Jan zijn meerdere erkennen in de uitgekookte Ridens Bolhuis en bezweek Theo’s koning aan getripleerde zware stukken op de g-lijn. Net als tegen De Wachter stond er nu geruime tijd 3-3 op het scorebord en viel het kwartje later onze kant op.

Bij afwezigheid van Stefan en Ronald had Bert besloten om persoonlijk in te grijpen. Hij plantte een octopus op b6 en snoerde zijn tegenstander helemaal in. Deze had zoveel tijd nodig om speelbare zetten te verzinnen dat hij in een nog steeds beroerde stelling door zijn vlag ging.

Dit vierde punt was voor ons afdoende maar er volgde nog een bonus. Haydar stond een pion achter met beiden nog D+T. Zijn tegenstander, kennelijk overmand door de zenuwen, kon eenvoudig de dames ruilen maar bood in plaats daarvan plotseling remise aan. Zodoende wonnen we de wedstrijd.

Wat rest ons nu nog? Bij de sterke eerste teams van Laurierboom en De Amstel zullen we normaal gesproken geen matchpunten halen maar leuke individuele resultaten zijn natuurlijk wel mogelijk. Zelf vind ik het altijd prettig spelen wanneer je niets te verliezen hebt. Ook komt er nog een leuke thuiswedstrijd tegen ESPion met als inzet ‘best of the rest’. Hierbij kan ik het toch niet laten om met een schuin oog naar de andere eerste klasse te kijken want we staan nog steeds hoger dan het tweede.

Mischa de Rue



3 opmerkingen:

  1. Captain van ENPS 224 februari 2020 om 17:38

    We gaan er hard aan werken om boven het derde te eindigen Mischa! Maar ergens hopen we natuurlijk allemaal dat jullie het nóg beter doen, zet hem op, go go go!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi geschreven verslag, mark

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Complimenten aan Mischa ! Mooi stuk ,goede kop !Derde Draait Door ! Ik dacht eerst aan een stelletje Draaideur criminelen ,vooral bord 2 ,die was vroeger het prototype van een draaideur crimineel ,tegenwoordig vergiftigd hij schakers met die koffie en slappe thee .maar ENPS 3 mag blij wezen met zo,n bevlogen captain ,kijk E3 met de laagste rating staat gewoon derde !!

    BeantwoordenVerwijderen