roterende banner

vrijdag 10 mei 2019

ENPS 3 kampioen

"De week van de comebacks!" schreef Ardin in de appgroep van ENPS1.

Dat sloeg op het resultaat van het derde. Nadat we 3½-½ achter stonden (verlies Niek, Johan en Michiel. Eric remise) moesten de resterende 4 winnen. En het zag er lang, heel erg lang, niet naar uit dat dat zou lukken.

Er waren ENPS supporters bij ESPion: Bas, Jildo, Dirk (de Graaff) en Bert. Die laatste mét champagne, maar hij was bepaald not amused. En daar was alle reden toe, wat zag het er beroerd uit.

Ron had veel beter gestaan maar kwam slechts met een klein voordeeltje het eindspel in.
Mischa had ongelijk materiaal, wel lekkere aanvalskansen, maar vooral erg warrig vooralsnog.
Bij jeannot zag ik geen voordeel en Marin Randt had een dichtgeschoven remisestelling. Toen ik zei dat ie deze doorspelen moest trok hij een hopeloos gezicht.

Toch werd er heel langzaam gewerkt aan een terugkeer uit de dood, zoals Liverpool en The Spurs dat doen.

Jildo had ons inmiddels weer verlaten, hij had heel aardig aangeboden te gaan (e)spionneren, hij was met de metro naar de Raadsheer gegaan - en zag die winnen. Ik werd per SMS op de hoogte gehouden. Dus we zouden niks aan een 4-4 gelijkspel hebben.

Maar plotseling zat er van alles mee: Jeannot kreeg een volle dame in de schoot geworpen, Martin ontworstelde zich als een Houdini uit de pionnenketens en Mischa trok met een paar krachtzetten de vijandelijke koningsstelling uit elkaar. 

3½-3½! Ron nog bezig, maar hij had inmiddels een superieure loper (op d3) tegenover een langzaam paard (op a3).
Ron werd matchwinnaar
Ron won! .. en deze avond dus ook het team, én dus ook het derde het seizoen 18/19. Berts Champagne kwam gelukkig toch nog op de juiste plaats terecht. Volgend jaar spelen we, net als het tweede, in de 1e klasse.
Het hele team

En: "Het 1e heeft met 6.5 - 1.5 gewonnen" schreef Ardin ook nog in de appgroep van ENPS1. Dat betekent dat ze volgend jaar gewoon weer in de hoofdklasse spelen. De eerste klasse gaat aan hen gelukkig voorbij. Alles is toch nog goed gekomen deze donderdagavond.

Niek

5 opmerkingen:

  1. geweldig resultaat, prachtig verslag, goed teamwerk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja op een gegeven moment zou deze foto worden genomen ( zeer belangrijk voor het nageslacht ) zocht ik Mischa en Martin ,die waren buiten aan het roken maar konden niet meer naar binnen ,zeg ik tegen die trut ,die de knopjes bediende "" Laat die mensen er gewoon in !"" zegt dat pokkewijf "" Ze moeten hun kaart gebruiken " ( elke bewoner heeft die )Ik werd helemaal groen ,grijs en paars van woede "Doe die pokke deur open pokke wijf !"Frans Kerkhof ,die Johan had verslagen ,lag in een deuk van het lachen " Bert je bent nog precies hetzelfde als 40 jaar geleden "

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik was nog vergeten dat ook Ronald Post en Theo Bakker waren gekomen om aan te moedigen!
    En Ron van Leeuwen was er ook, maar ik weet niet of hij voor ons of voor de tegenpartij was

    BeantwoordenVerwijderen