roterende banner

zaterdag 18 mei 2019

Ardin, ENPS 1 en ENPS 4

We hebben een nieuwe periodekampioen: Ardin!
Uitslagen laatste ronde    -    Stand    -    Kruistabel

ENPS 1 speelde zijn laatste wedstrijd van het seizoen. We moesten tegen Caissa 6, dat niet meer achterhaald kon worden door de nr 2 (VAS 5) en dus al zeker was van het kampioenschap. We speelden daarom voor de eer, we mochten als eerste proberen de verse kampioen te verslaan.
Voordat de wedstrijd begon werden de caissianen op taart getracteerd door een aardige ENPS-er.
Dirk van der Meiden had vooraf aangekondigd dat hij zou gaan winnen. En dat deed hij in no-time, halverwege de avond liep hij tevreden rond. Kees won van Abe Willemsma, heel knap want die was met zijn 2084 heel veel hoger gerate dan onze Kees. Tom mocht aan het eerste bord tegen Elwin Osterwald en won in 21 zetjes:

Voor wie de partij niet automatisch af kunnen spelen staat de notatie hier:

Maar toen was de koek op. Peter Nitschke speelde nog remise, en de overige vier spelers verloren. Francisco stond lang erg goed maar in het eindspel glipte het hem door de vingers en bleef hij met lege handen achter. Eindstand 3½-4½
Dit was het tweede nipte verlies in één week, want dinsdag werd VAS in de cupfinale op 2-2 gehouden maar verloren we de tiebreak. Nipt verliezen van de twee grootste & sterkste clubs van Amsterdam, dat betekent dus dat we het tóch ergens goed hebben gedaan. En er komen nog wat versterkingen ook aan, al met al heb ik er alle vertrouwen in voor volgend seizoen.

Ook voor ENPS 4 zit het seizoen er op, ze wonnen ruim van Raadsheer 3. Ze eindigen op de 3e plaats van de 2e klasse B. Dat is knap want na drie ronden stonden ze met drie nederlagen helemaal onderaan. Michiel Smit en Albert de Roo waren dit jaar de topscoorders met 5 uit 7. Maar vooral de prestatie van Theo Bakker mag niet onvermeld blijven: 4½ uit 5 met TPR van 1968. Adrienne met 2 uit 2 was een topinvalster.

Niek

5 opmerkingen:

  1. Herhaald verzoek. Kan mijn partij tegen Johan Maas worden aangepast in stand? Deze staat nog steeds genoteerd op verlies. Dank Jeannot

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb ik al gedaan Jeannot! Je kunt het zien in de kruistabel.

      Verwijderen
  2. Beste verslaggever. Wij wisten vorige week al dat Ardin Periodekampioen was geworden of was u dat vergeten?

    Wat veel belangrijker deze avond was, was namelijk de strijd om het periodekampioenschap van de C- categorie. Hier zegevierde uiteindelijk Marcello omdat Victor en Roeland deze avond hun partij verloren. Marcello mag nu tegen Jord strijden om het C-kampioenschap. Ron was reeds winnaar van de B-categorie en mag binnenkort gaan strijden tegen Jeannot om de B-winst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het zal weinig tot geen verschuivingen opleveren gezien de punten verschillen, maar er is nog niet 'DOORGEKEIZERD'.
    Theo Bakker

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Koning ,Keizer,Admiraal naar Theo Bakker moeten ze allemaal .

    BeantwoordenVerwijderen