roterende banner

zaterdag 4 mei 2019

Dirk!!

Vrijdagavond 3 mei 2019. Een ernstig verzwakt ENPS 2 treedt aan tegen kampioenskandiaat De Raadsheer. Basisspelers Kalma, Visser, Wijchgel en Post moesten verstek laten gaan. Superinvallers Zult en Lehmann waren niet beschikbaar.

Het is armoe troef: er moeten jongens uit het derde, die 2 klassen lager spelen, worden opgetrommeld. Het worden Van Rijkom, Verweij en Randt. Klein meevallertje is de sterke nieuweling Van der Meiden, die ook bereid is om mee te doen. Maar het lijkt er vooral op dat ENPS 2 er alles aan doet om een zo snel mogelijke afgang uit de hoofdklasse te bewerkstelligen.

En toen gebeurde er iets heel moois. Net als je denkt: het gaat tóch nooit meer lukken, vind je de liefde van je leven. Zoiets.

In de loop van de avond vulde het scorebord zich met halfjes. Ikzelf stond al een tijdje verloren, maar Jonkers, Hecker, Velde, Randt en Van Rijkom maakten de een na de ander remise. Mijn tegenstander gebruikte al zijn tijd op, miste een opgelegde winst en nam in een (beetje) ingewikkelde stelling met 1:30 min remise aan. Tussenstand: zes remises, 3-3 dus.

En eindelijk kon ik om me heen gaan kijken naar de partijen. Er waren er nog twee gaande. Van Beckhoven (1808)-Van Beemdelust (2068) en Van der Meiden (1971)-Kabos (2294). En ze stonden beiden goed tot gewonnen! Niet te geloven; een 5-3 overwinning op het sterke Raadsheer, dat nog droomde van een kans op het kampioenschap, lag voor het oprapen.

Van Beckhoven liet zich het kaas van het brood eten en werd mat gezet. Ondertussen was sterspeler Hing Ting Lai van De Raadsheer in de vredeskerk komen kijken... hij had beter zelf mee kunnen doen. Er waren overigens nog meer fans uit kattenburg komen supporten. En ze zagen allemaal Dirk, onze Dirk van der Meiden, de held van de avond worden. Hij tikte een van de sterkste Raadsheren, Kabos, die meer dan 300 Elo meer heeft, van het bord!
"25 ...a5 was fout van zwart" schreef Dirk erbij.

Dirk is sowieso een geweldige aanwinst, want halverwege de partij dronk hij zijn eerste trippeltje, en tijdens het uitspelen van de winst goot hij zijn tweede naar binnen. Wat een held. Kabos hield het de hele partij bij een frisje.



Niek

PS: er was ook een interne ronde, maar ik heb geen bestanden ontvangen. Misschien volgen die nog. Zo niet, graag hieronder de uitslagen vermelden. Ik heb onthouden: Hoekstra-Heeneman ½-½ en Blenderman - Kief ½-½.

9 opmerkingen:

  1. Dirk is zo wie zo een held ,uit een verloren positie wint hij van de Kruijf van Fischer /Z daardoor kreeg ENPS 2 matchpunten en nu winnen van Tobias Kabos !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bert, geweldig inderdaad!

    The Power van The Dirk. Ik zag op het notatiebiljet van Dirk wél dat ie halverwege de partij Kabos nog remise had aangeboden. Dat is nog ff een dingetje, dat hoeft de volgende keer niet per sé.

    Verder geen aanmerkingen.

    De voorzitter.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed gedaan Dirk! Dat geniepige opsluiten van de toren, heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze partij mag een speciaal plekje krijgen op een onderdeel van onze website: our hall of fame. Als je je een dagje wat minder voelt of je hebt verloren kan je je daar even terugtrekken om positieve energie bij te tanken.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. - - - een nieuw onderdeel - - -

      Verwijderen
    2. Maar Kees! De hele ENPS site geeft toch positieve energie, op mindere én betere dagen!!

      Verwijderen
    3. dat is ook weer waar...

      Verwijderen
  5. Pracht prestatie van het gehavende ENPS 2 maar heb er toch een dubbel gevoel over ,Raadsheer is nu uitgeschakeld voor de eerste plaats ,anders hadden ze nog een minieme kans ,die is nu verkeken net zoals E2 de kansen van Zuckertort om zeep hielp maar ja Raadsheer hadden we het toch meer gegund dan Zuckertort

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Donderdag 9 mei a.s kan ENPS 3kampioen worden mits ze Es/Pion verslaan ,komt allen kijken !

    BeantwoordenVerwijderen