roterende banner

zaterdag 20 februari 2016

Ronde 6 en Eindspeltraining

Kees gaf -ondanks ziekte- een hele boeiende eindspeltraining. Of je er van houdt of niet, het eindspel is net zo mooi, diep en gevarieerd als het schaken zelf. Bijvoorbeeld de stelling achter kees op het bord. Wit aan zet. Wie staat beter? Wint wit of zwart? Is het remise? We vluggerden de stelling eerst zelf uit waarna Kees de diverse mooie, verrassende, wendingen uitlegde.

Om 8 uur ging de interne van start en haastte Kees zich naar huis om in bed te kruipen.
Hier enkele borden uit de zesde ronde.
Van achter naar voren:
Bas Jonkers - Dirk de Graaff
Jord Hendriks - Robin Blenderman
Peter Nitschke - Pieter Oldenhove
Boudewijn van Beckhoven - Arjen Wiering

Peter N won van Pieter O en verstevigd zijn nummer een positie op de ranglijst:

Partijen - Ranglijst - Kruistabel

Niek

4 opmerkingen:

  1. Is het niemand opgevallen ? Maar die muts ,die onze licht anarchistische voorzitter op z,n hoofd heeft is toch echt de muts die een a.s commando moet dragen ! Zal me niks verbazen als onze licht anarchistische voorzitter straks met een rode baret voor het bord staat ! Maakt mij niets uit ,heb toch wel bewondering voor iemand die de MARATHON uit loopt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij hoopt Bert gewoon dat ENPS een voorzitter heeft die licht anarchistisch is, want behalve de kleur van de muts zie ik het er niet aan af bij Kees.
    Hij deed het erg interactief en betrok de aanwezigen goed in de analyse; soms te goed want de stellingen waren soms zo moeilijk dat alleen de engine het juist antwoord wist.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zie artikel ""verloren dingen"" van 10 feb 2016 ,waarin Kees ENPS een licht anarchistische club noemt.ENPS was wel licht anarchistisch ten tijde van de familie Deken !

      Verwijderen