roterende banner

zaterdag 13 februari 2016

Intern ronde 5, extern ENPS 5 en boeken!!

Het was echt gezellig, niet in de laatste plaats omdat we allemaal twee boeken mochten uitkiezen (volgende week weer twee) uit de collectie van Rene Nooteboom. Prachtige exemplaren. Extern waren we ongelukkig met 3,5-4,5, we hadden zeker recht op twee punten meer, maar zoals vaker dit seizoen is het geluk niet aan onze zijde. Dat zal vroeg of laat keren en dan winnen we weer als vanouds geheel onterecht. Intern waren er top partijen, wat te denken van Peter H tegen Aran, Ron H tegen Eric en Arjen die wint van Bas. Absoluut om je vingers bij af te likken. Jan de Fries won van Duck en staat daarmee in de top 5. Volgende week beginnen we om 19:00 met de eindspelclub en het tweede deel van de boekenmarkt. Wow!
Partijen - Ranglijst - Kruistabel
forza enps Kees

Arjen - Bas 1-0Peter - Aran 0-1Ronald, El Capitan

10 opmerkingen:

  1. Ik heb mijn twee boeken in cafe troost laten liggen, heeft iemand ze meegenomen?

    Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sanne,
    Inderdaad had je die laten liggen. Gelukkig was er een attente ENPS'r.
    Ik heb die 2 boeken aan Aran gegeven. Dus als hij ze uit heeft is er misschien wel een kansje dat je ze weer terug krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Regelmatig zie je dat ENPS-ers de remiseregeling niet kennen dat zag ik afgelopen week bij E 4 en E 5 Als je remise wilt aanbieden OVERLEG je eerst met je non playing teamcapitano ( die heeft overzicht van alle partijen ,JIJ alleen over die van jou ) Als je remise krijgt aangeboden ,zeg je tegen je tegenstander "" Ik moet eerst even overleggen met de captain .De captain kan dan b.v zeggen "'wacht even tot er duidelijkheid is op andere borden "" Als je dus het remise aanbod niet meteen hebt afgeslagen blijft het gelden het enige nadeel hiervan is dat jouw klok blijft lopen Tot je captain zegt nou accepteer maar of speel verder ! Je kunt je altijd verontschuldigen bij de tegenstander met "" Sorry hoor maar ik moet doorspelen van mijn captain ! ""

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Is er nog iemand die de oplossing weet van het eindspeldiagram van een paar dagen geleden?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Reacties
    1. Dus 1. Kg4-Kxa2 2.h6-a3 3.h7- Kb2 4.h8D- a2 5. Db8+-Ka1
      6.Kf3-g4+ 7.Ke2-g3 8.Kd2-g2 9.DE5+mat of zoiets?

      Verwijderen
    2. En volgens mij in geval van 5...Kc1 moet zwart ff dichter bij komen met de dame zodat zwart gedwongen is op a1 te gaan staan, bijv 6.Dc7+-Kb1 7.Db6+ enz totdat wit Db3+ doet en dan is Ka1 verplicht

      Verwijderen
  6. Peter heeft grotendeels gelijk, alleen is Ke3 of Kg3 nog net iets handiger. Zwart moet dan inderdaad na schaakjes voor zijn pion gaan staan op a1 om die pion op a2 niet kwijt te raken. De dame kan dan van b3 via c2 naar c1 gaan om mat te geven. De g-pion van zwart kan dan een stapje doen en die voorkomt het pat.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Uhm heb toch even onderzoek gedaan, maar Ke3 is niet handiger, mat duurt langer. Inderdaad Kg3 is iets handiger, maar de beste zet is toch eigenlijk wel hxg6 EP

    BeantwoordenVerwijderen