roterende banner

zaterdag 8 maart 2014

Interne ronde 8

5 opmerkingen:

  1. Hoe heeft het 1e het gisteren gedaan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dirk Goes had Hing Ting Lai voor me meegenomen met de woorden: dit is de oude meester Hing, van hem kan je leren een fles jenever te drinken tijdens de partij (ooit bezondigde ik me daaraan, het is lang geleden, maar het is leuk om oude geschiedenissen op te halen), en zo werd het toch nog een gezellige avond al dronk het talent alleen maar ranja. Kees moest ons dus eruit gooien en dat deed hij vriendelijk doch beslist.
    Hing liet me direct zien wat ik fout deed op 4e zet. Hij had natuurlijk gelijk. Ik kende de theorie weer eens niet -maar de computer vertelde me later dat ik na die "fout" alleen maar goede zetten deed -toen was echter mijn tijd op en gaf ik maar remise in een inmiddels betere stelling. (Ik blijf er een verklaard tegenstander van dat er niet meer op 40 (of een ander aantal zetten) wordt gespeeld en dan een nieuwe tijdstoemeting; je speelt nu in eindig universum en de werkelijkheid is anders, zoals we weten). Waarom "fout` tussen aanhalingstekens? Omdat schaken niet meer bestaat. Het is nu memory. Ook een leuk spelletje, maar geen schaak.
    Een memoryspeler kan het sedert de introductie van de schaakcomputer winnen van een schakerspeler. Een openingsnadeel kan vaak niet of maar ternauwernood schakend worden gerepareerd.
    Sans rancune, overigens. Maar het moest maar eens worden gezegd

    BeantwoordenVerwijderen