roterende banner

dinsdag 29 mei 2012

We zijn weer terug

Beste allemaal

Rimme had jullie het slechte nieuws al gemailt. Google, eigenaar van blogspot waarop het enps-blog draait had onze schaaksite uit de lucht gehaald. Ik als beheerder kan er met wat moeite nog wel bij, en er is nog helemaal niks verloren gegaan. Ik heb alleen een en ander geparkeerd tot ik een goede oplossing heb gevonden.

De reden waarom Google spreekt van ‘inbreuk op de servicevoorwaarden’ en de boel op slot gooit is dat ik gebruik maakte van een server uit Indonesie; http:// chess . maribelajar . com (bezoek dit adres maar niet, ik heb 'm ook niet-aanklikbaar gemaakt) Deze server bood de pgn-viewer die ik gebruikte om partijen op het blog te tonen. Ik was me van geen kwaad bewust en juist erg tevreden over dat tooltje. In het verleden zag ik het in gebruik op grote schaakblogs van bijvoorbeeld Polgar en Chessvibes en ik was nog geen betere tegengekomen.

Maar nu blijkt die server z.g. malware te verspreiden en wordt ie geblokt door de grote partijen zoals Google. Sowieso moet ik op zoek naar een andere pgn-viewer en ga die in het vervolg gebruiken. Heeft een van jullie nog tips?

Maak je geen zorgen: ik zal er voor zorgen dat alle 811 berichtjes van ons vorige blog netjes en vrij van schadelijke software weer op dit blog te lezen zullen zijn. Het zal wel een paar dagen/weken duren voordat we weer een blog hebben waar we trots op kunnen zijn. Ik ben alleen bang dat ik de meeste partijen die ik met dat vermaledijde maribelajar-pgn-viewertje toonde kwijt ben. Dat zou een regelrechte ramp zijn, maar voorlopig blijf ik hopen dat alles nog goed komt. Ik hou jullie op de hoogte en zal hieronder alvast de meest recente club ontwikkelingen tonen.


Niek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten