roterende banner

zaterdag 19 mei 2012

Steve wint eerste partij kampioenschap

In de match om het kampioenschap van ENPS heeft Steve Michel (eerste foto) de eerste partij van Sanne Visser (tweede foto) gewonnen. Volgende week wordt de 2e partij gespeeld die Sanne moet winnen, want de match bestaat uit 2 partijen. Sanne kwam een pion voor en stond volgens de omstanders gemakkelijk gewonnen. Maar hij had wat minder tijd en begon meer te denken dan goed voor hem was en verloor alsnog. Steve gaat me de zetten sturen, de partij volgt dus nog.
Interne, ronde 17:

Ruud - Mark 1-0
Rimme - Sander 1-0
Dirk - Tony 0-1
Har - Theo B ½-½
Pieter - Chiel 1-0
Johan - Niek ½-½
Duck - Leo 1-0
Jord - Asha 1-0
Albert - Roeland 1-0
Niek

1 opmerking:

  1. De hel van de schaker. Welke schaker kent die niet. Je hebt geen fouten gemaakt, je staat beter in het eindspel,maar opeens zijn al je krachten vervlogen.
    Schaken is een gruwelijk spel. Het zou verboden moeten worden.
    Arme Sanne, hij stond glad gewonnen, dus verloor hij. Caissa schuift niettegenstaande al onze plengoffers met achteloos gemak zelfs die Hure Babylons - zij die wij zouden willen aanroepen voor ons zieleheil - opzij.

    Ik speelde tegen Mark en vanaf de eerste door hem snel gespeelde zet was het mij duidelijk dat hij Hans Ree's overweging volgde, liever dan te spelen voor wat hij waard was. Liever in acht zetten te verliezen dan na tachtig zetten een gruwelijke marteldood te sterven.
    Geloof niet alles wat staat geschreven maar controleer het zelf: chessgames.com en dan de partij Langeweg-Petrosjan, Amsterdam 1973.
    Ik was aanwezig die dag, en overwoog dat geen marteldood zo gruwelijk kon zijn als wat ik toen zag. Mark kwam goed weg.

    BeantwoordenVerwijderen