roterende banner

woensdag 16 mei 2012

Vijfde team op derde plaats

U heeft op dit web weinig kunnen lezen over de prestaties van Het Vijfde. Deze vielen dan ook een beetje tegen, reden (maar geen excuus) voor de relatieve stilte rondom dit team. Nu we aan het einde van de competitie zijn beland, wil ik dit goedmaken. Wat is er zoal gebeurd het afgelopen jaar?
Om te beginnen de eindstand:
Opvallend feit is het kampioenschap van TOG, Amsterdams schaakvereniging voor doven en slechthorenden, die met een gemiddelde van 200 ratingpunten minder het team van Laurierboom achter zich heeft weten te houden. Vanaf deze plaats hartelijk gefeliciteerd, echte topprestatie. TOG won nipt van ons vijfde (misschien had ik mijn remisepartij achteraf toch tot het einde moeten uitspelen?) en speelde gelijk tegen Laurierboom. Opvallende uitslag is voorts het 3-1 verlies van Laurierboom tegen het zwakkere ZZ 2 (ik vermoed een probleempje met de opkomst?) en het geringe verschil in bordpunten tussen de nummers drie t/m laatst (slechts 1,5!).

Ons team werd uiteindelijk derde, en dat is optisch bezien (kun je dit zo zeggen?) geen slecht resultaat, hoewel een achteruitgang t.o.v. het voorgaande seizoen waarin we – weliswaar ongeslagen – tweede werden. Met een beetje minder pech, zonder de administratieve tegenvallers waardoor bepaalde spelers (Har, Dick) niet konden opkomen voor het team en zonder een blundertje hier-en-daar van ondergetekende was het anders gelopen. Maar ja, zo kneed je iedere uitslag tot de gewenste vorm. Het had beter gekund, wellicht, maar vast ook slechter, je weet het maar nooit. Ik word tenslotte liefst kampioen, en als dat niet lukt dan wijt ik het aan de omstandigheden. TOG?
Gr.rr ;)

3 opmerkingen:

  1. Goed stuk Rimme, bedankt! Kleine, niet onbelangrijke aanvulling: Sander Schoonderwoerd was met 4 uit 5 (vijf zwartpartijen) en tpr van 1702 natuurlijk de held van het vijfde!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het wordt echt s(p)annend, die kampioensmatch!
    gr.rimme

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Niet echt. Qua talent ligt Sanne een straatlengte voor. Als hij zijn boeltje bij elkaar houdt is er voor Steve weinig eer te behalen, anders wint Steve op mentaliteit.

    gr.rr:)

    BeantwoordenVerwijderen