roterende banner

donderdag 25 november 2010

Wij van het derde

Wij, van het derde, willen kampioen worden. Natuurlijk. Er zijn twee ronden gespeeld en we staan alvast gedeeld eerste. Het is nu ook al wel een beetje duidelijk hoe sterk de deelnemende teams zijn in onze (de 2e) klasse, zie de website van de SGA. En wat blijkt, we hebben nogal pech met de indeling. Ik zet een paar gemiddelde ratingcijfers naast elkaar:

Wij zitten in poule 2C. Het sterkst deelnemende team daarin heeft gemiddeld 1864. Wij hebben 1674, wat een verschil! Slechts 3 van de 8 teams hebben een lagere rating dan wij.
En dan poule 2D. Het sterkst deelnemende team daarin heeft 1678. Dat is ongeveer net zo veel als wij hebben. De overige 7 (!) teams hebben een lagere rating dan wij!
SGA, hoe kun je nou zo scheef indelen!?

Maar goed, morgen mogen we weer een wedstrijd spelen. We gaan laten zien dat wij, van het derde, echt wel kampioen kunnen worden!

Niek

6 opmerkingen:

  1. zet hem op derde!
    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben voor een balletjessysteem a la de loting van de Championsleague ;)

    Tot vanavond,

    Arnaud

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Foei Niek! Wat een onzin.
    Gerie heeft heel netjes ingedeeld.
    Hij kan toch niet van tevoren weten in hoeverre de speelsterkte van de teams gaat veranderen!?

    Kijk je naar de gemiddelde elo's van vorig seizoen, krijg je 1676-1691-1669-1663.

    Niet zomaar ongefundeerd kritiek uiten!

    Bas

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bas stuurde me ook nog over de e-mail een uitgebreide excelsheet met allerlei bewijsmateriaal en heeft natuurlijk gelijk. De teams zijn helaas nogal in ons nadeel in speelkracht veranderd ten opzichte van vorig jaar. Hebben wij, van het derde, weer....
    Niek

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Laat ze maar komen.
    Met hun rating.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oosten-Toren 2, dat team met die hoge rating, heeft nipt (4,5-3,5) gewonnen van Caïssa 10. Caïssa 10 heeft verloren van Amstel 2 en daar hebben wij weer van gewonnen.
    Als we daar een soort van Socratische logica op projecteren, dan gaan wij dus minimaal gelijk spelen tegen Oosten-Toren 2.
    Pak van m'n hart.

    BeantwoordenVerwijderen