roterende banner

zaterdag 6 november 2010

De Knock Out van Tony


Bas speelde gisteren met wit tegen Tony. Hij verloor en was na afloop niet te genieten. Hij mopperde hardop, zo had ik Bas nog nooit gezien. Hij zei dat zoiets extern nooit zou gebeuren, geen wedstrijdleider zou zoiets toestaan, etc. etc. Inderdaad een hard gelag voor Bas, maar ooit zal hij er om kunnen lachen. Denk en hoop ik. Het volgende was aan de hand: Tony was in topvorm. Niet qua schaak, maar qua zichzelf. Als altijd was ie te laat, speelde 1.f6, derde-rij-systeem, stond niet geweldig, en ging met een pion minder het eindspel in. En hij was dronken. Heel dronken.. leek het. Tony is ook een getalenteerd toneelspeler, want volgens mij was het allemaal maar half echt. Soms zat hij te slapen achter het bord, als Bas zette schrok ie wakker en zei hij: “Hee euhh... wwat euhh ... isszer gzet ... ?” Hij leek volledig van de wereld, had natuurlijk ook echt vijf halve liters achter het bord naar binnen gewerkt en daarvoor een onbekend aantal thuis gehad, maar zo dronken als hij zich voordeed was ie niet. Hij bleef steeds maar scherpe zetten doen. Ik zag Bas zijn extra pion verliezen, en hoorde hem later dus luid mopperend het bord verlaten. Hij was door de vlag gegaan... Tony is inmiddels naar de vierde plaats opgeklommen.

Verder was het een rustige avond, met weer een hoge opkomst. Mark won van Sanne en vergrootte zijn totaal (int en ext) naar 9½ uit 10. Een score die wel bij een champ past.
Op de foto de laatste partij van de avond, Martin tegen Chiel, een leuke spannende pot (de stelling op de foto is erg interessant) uiteindelijk gewonnen door Martin. Overige uitslagen, standen etc. hieronder:
Uitslagen
Stand
Kruistabel
Detailscores per speler
Niek

6 opmerkingen:

  1. Ps: stuur je pgn naar niekver@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo,

    Op het gevaar af om weer eens als een zeurpiet weggezet te worden, wil toch de opmerking maken dat ik het niet zo kies vind om gedrag dat binnen de vertrouwelijkheid van een schaakclub plaatsvind, en dat zeker in dit geval ook zou moeten blijven, op deze wijze openbaar gemaakt wordt.

    Ik weet dat Tony bezig is met het zoeken en vinden van een nieuwe baan. En ik kan me ook voorstellen dat bijvoorbeeld mijn werkgever eens gaat kijken op de website van de schaakclub waar ik altijd zo enthousiast over ben ...

    Groet Roel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "Weer eens als zeurpiet weggezet te worden"

    Heb je dat gevoel dan wel vaker Roel?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nee alleen zo nu en dan bij ENPS, maar met wie heb ik het genoegen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @roel: artikel is misschien op het randje, maar het was zo opmerkerkelijk dat ik er over wilde schrijven. Daar moet mi ruimte voor zijn. Toekomstige werkgevers (kans dat ze kijken lijkt me klein) kunnen ook denken: wow, vierde van het machtige ENPS, en je kan nog met m lachen ook!

    @anoniem: soms ben ik het niet helemaal eens met de reacties op dit blog, een enkele keer totaal niet. Maarja denk ik dan, het is voor rekening van de schrijver. Bij anonieme posts kan dat niet. Eigenlijk heb ik de neiging die te deleten - nog nooit gedaan overigens. Jongens, svp niet meer anoniem reageren, als je weet wie er spreekt is dat vaak ook belangrijke context om de boodschap goed te kunnen begrijpen.

    Niek

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Niek,

    Inderdaad op het randje. Ik zou het zelf niet leuk vinden als er zo over mij zou worden geschreven. Google spoort alles op en eenmaal op het internet is er geen weg terug.

    Dat laat trouwens onverlet dat ik je artikelen altijd met plezier lees.

    Groet,
    Roel

    BeantwoordenVerwijderen