roterende banner

vrijdag 9 november 2018

Wereldkampioenschap van start

Vandaag beginnen Carlsen en Caruana met hun wk-match. In de eerste partij is Caruana enorm goed uit de startblokken geschoten. Hij heeft zich kennelijk vastgebeten in het openingrepertoire van ENPS-er Tom Bottema. Na 12 zetten kwam er een stelling op het bord die nog maar een keer eerder in de geschiedenis is voorgekomen, en wel in de partij Bottema-Brown, 2011.
(klik voor vergroting)
Na 12. Ph2! (Bottema) week Carlsen af van de partij met 12. ... Pf8.

5 opmerkingen:

  1. Mijn database geeft ook nog Mikulas-Nayhebaver, 2010. Maar de grote vraag is natuurlijk: zit Bottema in team Carlsen of team Caruana?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Excuus, het is Manik-Nayhebaver, Mikulas is de voornaam. Men moet ook niet om vier uur 's nachts de wijsneus uit gaan zitten hangen.

      Verwijderen
    2. Zoals het een goede voorzitter betaamt ,zit die Bottema in beide teams zowel Magnus als ook Fabiano maken gebruik van zijn diensten ,gewoon van 2 walletjes eten .

      Verwijderen
    3. heeft de club zich al uitgesproken voor een favoriet? ik ben voor Magnus....

      Verwijderen
    4. Hoop Fabi, vrees Magnus. Maar wat een fantastisch begin van de match. Niks aftasten, meteen vol erin! Geniaal commentaar op chess24 van het duo Svidler/Grischuk, aangevuld met eerst Guramishvili en later echtgenoot Giri. Volg één zo'n uitzending en je begint vanzelf een beetje te denken als een grootmeester. Ik zit er weer helemaal klaar voor!

      Verwijderen