roterende banner

zaterdag 10 november 2018

Interne ronde 9 en 2x extern

Uitslagen   -   Stand    -   kruistabel 

Het valt me op dat er twee Jeannots zijn. Als een ware dr.jekyll and mr.hyde hebben we de externe Jeannot, die doorgaans graag een puntje aan de tegenstander afstaat, en de interne Jeannot, die zich moeiteloos in de top nestelt.

En dan waren er twee externe wedstijden. Het eerste speelde in Amstelveen uit, en hiernaast is er wat over te lezen in de twitterrubriek. Ik zou het daar graag bij willen laten.
Het vijfde speelde thuis gelijk tegen Pegasus.
Vaak stuurt captain van het vijfde Victor een gedegen verslag, ik kijk er naar uit. Ik wil graag wat zeggen over de 2e klasse in het algemeen. Er zijn 2 poules. In 2A zit ENPS3 en ENPS5, in 2B ENPS4. De gemiddelde Elo's van beide poules zijn vrijwel gelijk, 1668 om 1652, maar (voor de statistici onder ons) de samenstelling is heel anders:
ENPS 3 hoort bij de eerste drie en is een kanshebber voor de titel, voor ENPS 5 geldt het omgekeerde. Het is daarom heel goed dat E5 gisteren een matchpuntje pakte.
ENPS 4 verloor weliswaar de eerste wedstrijd, maar is in het geheel nog niet kansloos. Op Elo hoort het vierde ook bij de top 3. Ze gaan hun punten nog wel pakken. Dat gaat spannend worden dit jaar!
Verder valt de Raadsheer op: beide teams Elofavoriet en met monsterscores bovenaan, die doen het (na de eerste ronde) wel ff ietsie beter dan wij.
Niek

2 opmerkingen:

  1. VAS heeft de indeling van de competitieleider versjteerd door de hoogste elo's in het laagste team te zetten. Dat kon hij niet weten van tevoren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Intussen is het nog niet duidelijk of ENPS 1 onder of boven de streep staat. Eerst zouden er zes teams degraderen, nu schijnen dat er vier te zijn, maar niets is nog zeker. Natuurlijk is het een bijzonder overgangsjaar, maar vreemd blijft het wel dat tijdens het seizoen de regels veranderen. Kennelijk heeft het SGA-bestuur gezegd: "Ga maar vast spelen en jullie horen nog wel hoeveel teams er degraderen."

    BeantwoordenVerwijderen