roterende banner

dinsdag 22 mei 2018

Kroeglopen onder de grond

Het schijnt dat Bas een jaar geleden op een kroegloperstoerenooi(klt)vergadering in de tuin van Ronald Post gezegd heeft: "Een klt, zou dat ook niet werken in de metro? Dan speelt iedereen gewoon op verschillende stations een ronde ipv steeds in een andere kroeg".

Ronald Post heeft dit plan opgepakt, contact gezocht met de gemeente en alles georganiseerd gekregen. Het is onderdeel geworden van de opening van de Noord-Zuidlijn op 21 juli. Ik vind dat echt ongelooflijk knap van Ronald. Ik was al vroeg op de hoogte van het plan en ik had van te voren 0% vertrouwen in de levensvatbaarheid van het idee. Het blijkt maar weer eens dat Ronald zijn ere-lidmaatschap meer dan waard is.

Onder het mom van "de nieuwe metro voor en door Amsterdammers" zijn er een 50-tal lokale initiatieven bij de opening, waaronder dus het schaken. En nu komt het mooiste: van al die initiatieven is het schaken gekozen als speerpunt van de (online) campagne.

Vanavond hebben enkele (ENPS)schakers dus een promofilm en -foto's gemaakt. De enps-ers Ronald, Bas, Kees en Niek aangevuld door Paul Scheermeijer en Marjolein Theunissen waren de acteurs. De shooting was in de n.z.-lijn, een excursie op zich, en het was allemaal ontzettend leuk en heel professioneel.

Minder leuk was het scenario. Er was bedacht dat een schaker (dat was ik) mat werd gezet door een ander (dat was Bas). Er werd redelijk uitgepakt met verschillende technieken, ik ben heel benieuwd naar de resutaten. En die worden gelukkig al snel, 6 juni, publiek gemaakt. Ik ga dat natuurlijk breed uitmeten op het blog, dus dit verhaal krijgt een vervolg.

Hieronder alvast een paar foto's
Niek
3 opmerkingen:

  1. tsjongejonge zeg, wat een prestatie! waar kun je je aanmelden? ik ben rond die dagen in de stad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het plan is/was tegelijktijdig een schaak en bridgetoernooi. Ik moet nog even wachten op het aantal tafels wat we krijgen. Daarna even met Bas en Paul in overleg wat overleg om te kijken wat de toernooi opzet. Duo's? Viertallen? Clubs? Volgende week weten we meer verwacht ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Was vanavond bij VAS tegen ENPS 4 Vas won met 5,5-2,5 ,eigenlijk zeer teleurstellend van ENPS 4 /Grasmat 1 ,Haydar won mooi omdat zijn tegenstander niet kwam opdagen ,Bij het begin van de competitie was ENPS4/Grasmat nog een favoriet voor de titel ,helaas het was een zeepbel !

    BeantwoordenVerwijderen