roterende banner

zaterdag 26 mei 2018

3e avond summerschool

Mischa verslaat Johan en wint groep B!
De kampioenen van '17/'18 op rij:
groep A: Peter Nitschke
groep B: Mischa de Rue
groep C: Victor Bartman
Twee spelers gaan aan kop in de zomercompetitie. Sanne en Marcelo mogen volgende week onderling uitmaken wie de kampioen wordt.
Partijen ronde 1       |       Partijen ronde 2       |       Partijen ronde 3       |       Stand na drie ronden

De externe competitie zit er ook op voor dit seizoen. Donderdag speelde ENPS4 de allerlaatste wedstrijd, die verloren ging. Niet teveel woorden aan vuilmaken dus, maar ik wil wel zeggen dat we er weer een topscorer bij hebben. In klasse 2A is Haydar Kilinc met 6 uit 7 de beste gebleken! Gedeeld vierde staan daar Albert en Mischa met 5 uit 7. Onze zeven acht teams hebben vier vijf (*) topscorers opgeleverd:
ENPS 1    Francisco Hernandez 7 uit 8 (EERSTE)
ENPS 2    Kees Bakker       6½ uit 7 (EERSTE)
ENPS 3    Martin Rekelhof 
     & Theo Bakker    4½ uit 7 (gedeeld 8ste)
ENPS 4    Haydar Kilinc     6 uit 7 (EERSTE)
ENPS 5    Albert de Roo     5 uit 7 (gedeeld 4de)
ENPS 6    Marcello Ribeiro  9 uit 9 (EERSTE)
ENPS 7    Gerard Visser     4 uit 6 (gedeeld 4de)
ENPS CUP  Peter Hoekstra   3½ uit 4 (gedeeld EERSTE)(*) 
De training van Tom is 2 weken uitgesteld.

Niek

(*) update 29/5: Ik was nog iets vergeten! We hebben vijf (5!!) topscorers. Onze eigen "Pete" Hoekstra is topscorer van het bekertoernooi. Ik heb hem snel toegevoegd. De top drie van de beker ziet er zo uit:
1/2 ENPS     Peter Hoekstra   3½ uit 4
  Oosten-Toren Xander Giphart   3½ uit 4
3  ENPS     Francisco Hernandez 3 uit 4 
Ook weer met een hoge Francisco, die ongedeeld derde is geworden.

13 opmerkingen:

 1. gefeliciteerd Mischa!
  het zal nog moeilijk worden een externe kanjer te kiezen.... wat een luxe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja een externe kanjer kiezen ,4 topscorers 1 uit de Prom klasse ,1 uit de 1e kl ,1 uit de 2e kl en 1 uit de 4e klasse ,ik denk niet dat dit in de toekomst nog vaak zal voorkomen UNIEK dus ,Het probleem nu is dat Kees zelf candidaat is ,en Kees kennende ,zal hij zichzelf wegcijferen,want de teamcaptains kiezen de externe kanjer en Kees is ook teamcaptain .Waarom voor 1 keer niet gekozen voor het Songfestival principe ,dan heb je de stem van de teamcaptains EN de stem van het publiek ( Lees de ENPS leden )De ENPS leden kiezen dan per e-mail zodat ieder lid ook maar 1x kan stemmen .De e-mails kunnen dan b.v aan Niek worden verzonden ,kan ook iemand anders zijn .maar beter NIET aan mij want ik ben corrupt en niet te vertrouwen .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De teamcaptains mogen dus 2x stemmen ,1x als teamcaptain en 1x als gewoon lid .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prima idee Bert, echter zou ik de teamcaptains dan uitsluiten van de publieksstem. 50% is de stem van de teamcaptains en 50% de stem van de leden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja kan natuurlijk ook maar ik wil benadrukken dat dit een eenmalig experiment is ,dus volgend jaar gewoon op de oude toer. Als Keesie niet bij de topscorers was betrokken had ik dit voorstel nooit te berde gebracht ,Kijk die Kees zegt meteen "" Ik wil niet genomineerd worden "" Dat is natuurlijk onzin ,valse bescheidenheid of echte bescheidenheid ( Ik denk ECHTE )maar dat doet geen recht aan het fenomeen "" Kanjer van het jaar ""

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben er geen voorstander van hoor. Het is een ingewikkelde procedure om iets op te lossen wat misschien helemaal niet een probleem is.

  Als je al iets wil zou je misschien het volgende kunnen overwegen;

  Als Kees tweede wordt met 1 of 2 punten verschil met de nr.1 zouden we de verkiezing "To Close To Call" kunnen noemen. En dan zou er een tweede verkiezingsronde op de ledenvergadering kunnen komen, alleen tussen de nrs 1 en 2. En dat iedereen dan meestemt in die tweede ronde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is dan in ieder geval wel iets wat door de hele club gedragen wordt lijkt me, maar het lijkt me geen hogere wiskunde om te concluderen dat Marcelo dit jaar dit favoriet is. 9 uit 9 is echt exceptioneel!

   Verwijderen
  2. off topic , ik hoop dat je inmiddels wel terug bent.
   https://www.telegraaf.nl/nieuws/2099934/nederlanders-in-angst-in-nicaragua-iedereen-verwacht-oorlog

   Verwijderen
  3. Ik ben alweer terug en geloof toch niet wat je in de telegraaf leest.

   Verwijderen
 7. Dank je Bert. 9 uit 9 lijkt mij een dermate behoorlijke score dat er weinig twijfel mogelijk is.
  Mischa de Rue

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach Mischa ,ik gun het ze alle vier ,Francisco omdat hij de jongste is ,Haydar ken ik van alle 4 het langst ( Schaakcafe) Kees is natuurlijk mijn lievelings ENPS -er ,altijd bescheiden ,altijd vrolijk ,altijd bereid om te helpen ,ja ga maar zo een tijd door ,met die Braziliaan heb ik iets meer moeite 1) bij het lumpia bakken steelt hij ,als ik niet kijk de helft ,en de andere helft steekt hij in de zaal in zijn mond ,Ik zou zo zeggen als Pele/Marcello die prijs wint ,we dat als een voorschot moeten beschouwen voor een enkele reis Rio de Janeiro ( grapje)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik denk dat ik hooguit 3e zou kunnen eindigen als externe kanjer, Marcello en Francisco hebben het objectief gezien veel beter gedaan. Maar ik heb mijn hoop op team captain van het jaar, een nieuwe prijs waar alleen de teamspelers voor mogen kiezen.......(nog in concept)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O.K afgesproken dan BANJER van het jaar wordt die Braziliaan en KANJER van het jaar Keessie ,die marcello krijgt ook de Banjer prijs t.w een kilo bananen en 10 koude lumpiaas .

  BeantwoordenVerwijderen