roterende banner

woensdag 16 mei 2018

ENPS 5 verliest laatste wedstrijd

Het vijfde achttal heeft met 5-3 verloren van Caissa 7. Ronald Post scoorde het enige volle punt, naast vier remises. Daarmee hebben we naar alle waarschijnlijkheid voldoende bordpunten verzameld om in de tweede klasse te blijven. Alleen als de andere degradatiekandidaten hun laatste wedstrijden winnen, degraderen we alsnog. Die wedstrijden worden vandaag en morgen gespeeld.

Omdat ik zelf meespeelde, heb ik niets gezien van de andere partijen. Ronald mailde me gisterenmiddag dat mijn tegenstander vermoedelijk Coen Venema zou zijn en dat die altijd 'van die gambietjes' speelt. 'Ik kijk nog even naar het Morra-gambiet' , mail ik terug. En ja, aan de witte kant van het bord zit Coen en de partij begint 1 e4 c5 2 d4. Toen Coen op de dertiende zet afweek van mijn vijftig jaar oude boek begon ik prompt te knoeien, maar gelukkig ging ook hij minder doeltreffend te werk. Ik bleef op de been, kwam misschien zelfs beter te staan, maar besloot met nog anderhalve minuut op de klok remise te forceren.

Victor, 16 mei 2018

PS 17/05/18: enps 5 veilig
De Raadsheer 3 heeft met 2-6 verloren van Fischer Z. Dat betekent dat ENPS 5 veilig is. Zelfs als VAS 6 vanavond wint van Oosten Toren en op 5 matchpunten komt tegen de 4 van ons en De Raadsheer, worden we gered door onze bordpunten: 25,5 tegen 22,5.
vriendelijke groet, Victor

3 opmerkingen:

  1. Goed gedaan, Victor! Die tegenstander van je heeft toch zo'n 200 Elo-puntjes meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. PS:Ik wist niet dat je de Morra-theorie tot en met zet 12 beheerste, dus als ik weer eens tegen jou speel dan...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Las net dat VAS 6 van Oosten Toren heeft verloren, dus dan we met het 5de toch nog keurig 6de geworden! Gefeliciteerd, teamgenoten!

    BeantwoordenVerwijderen