roterende banner

zaterdag 5 april 2014

We staan weer in de finale!

Niet te geloven. Nooit in de clubhistorie konden we een potje breken in het bekertoernooi van de SGA, maar nadat we vorig jaar de cup naar ENPS haalden staan we dit jaar opnieuw in de finale!

Het lot was enigszins gunstig want in de halve finale troffen we De Amstel. Een sterke club, in 2007 nog winnaar van dit toernooi, maar toch zou je een grotere club verwachten in deze fase van het knockouttoernooi. Niettemin waren we underdog op rating: wij 1957 tegen zij 1972,5

Het was razend spannend en 5 minuten voor het einde leek de kans op succes nog nihil. Weliswaar stond het 1-0 voor ENPS, Steve had knap gewonnen op het laatste bord, maar de resterende drie borden waren allemaal zowel kwa tijd als stelling uiterst penibel.

De drie ENPSers hadden minder dan 5 minuten en er werd dus voor hen genoteerd door clubgenoten. De tegenstanders hadden allen ruim 10 minuten. Ik stond bij bord 1, Peter Hoekstra, toen Kees (voor mij) totaal onverwacht plotseling riep: remise is voldoende! Kees' tegenstander had onverdiend verloren..

En het verlossende halfje kwam van Peter Nitschke, nét op het moment dat captain Ronald Post 30 seconden binnen was na een avondje ENPS-bridge. Bert schonk de champagne uit en het feest begon!
De nazit: vlnr Peter H, de beker, het scorebord, Peter N, Steve, Sanne en Kees
Verder werd er druk gespeculeerd over de toekomst van het eerste: gaan we volgend jaar landelijk spelen? Doordat Zukertort-Raadsheer, die op deze zelfde vrijdag speelden, 4-4 scoorden wordt ENPS1 ongedeeld derde in de promotieklasse. Of dit ook werkelijk promotie betekent hangt af van de nr 2, Caissa, want die twijfelt naar verluid of ze gebruik gaan maken van hun promotierecht. Als ze er van afzien zijn wij spekkoper en moeten we ons gaan voorbereiden op een seizoen lang op zaterdagen externe wedstrijden schaken!

Maar goed, de bekerfinale is zeker. We spelen daarin tegen Zukertort of VAS. Stefan, kun je tzt niet even overkomen voor een of ander congresje?!?

  Niek

UPDATE 
Er staat een leuk verslag (actuele ELO's!) op de website van De Amstel, zie www.amstelschaak.nl

4 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd heren!
    Prachtprestatie.
    Ook weer een mooi verslag. En nu voor de prolongatie (de beker stond mooi op de achtergrond bij een foto van Peter N.

    Groeten uit Chicago en neem er nog maar 1'tje op (doe ik ook).

    Stefan

    PS: Nog 2 jaar lang de SGA-beker winnen en dan doe ik mee in de KNSB-beker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd ENPS!
    ....en ik duim nu voor jullie dat wéér een team naar de KNSB voor Caissa echt te veel van het goede is!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tjonge, dat moet spannend geweest zijn! Jammer dat ik er niet bij was.
    Gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wel oude ratings Niek ...

    BeantwoordenVerwijderen