roterende banner

dinsdag 1 april 2014

Almere2 - ENPS1

In 2012 moesten wij met E1, ook al in de laatste ronde tegen Almere 2, toen thuis, in de eerste klasse. Almere stond bovenaan, wij stonden in de gevaren zone. Uiteindelijk wisten, Kees, Erik en Stefan te winnen. Ruud (op 1), Bas en Jan scoorde een halfje. Pieter en Peter (we hadden destijds nog nooit van Peter H gehoord) verloren toen. Wij hadden destijds de hogere ratings! Gemiddeld 1911 tegen 1883, eigenlijk waren we dus gewoon favoriet!

Gisteren, 31-3 moesten we weer tegen Almere 2, dit keer uit. Ook deze keer kon Almere 2 kampioen worden, dit keer echter van de hoofdklasse. Wij hadden op papier nog een klein kansje op promotie. Qua rating was dit keer Almere wel favoriet 2000 tegen 1926

Zonder Ben, maar met Jan gingen we de strijd aan. Als eerste was Jan op bord 8 klaar, hij kreeg remise aangeboden. Qua van alles en nog wat ok. Even later kreeg haalde Ruud (7) ook een halfje binnen. 1 - 1 dus. Mark (5) kreeg ook remise aangeboden, maar ik verzocht hem om door te spelen omdat ik over het e.e.a. ongerust was . Bleek even later ook, Kees (3) stond de hele partij wat passief en werd op een bepaald moment "overvallen". Steve (4) pakte wel een halfje. Peter N (1) en Peter H (2) hadden bord 1 en 2 gewisseld.

Peter H, Ronald, Tobias Kabos (wat doet die?), Jan en Pieter
Peter N had een maandje terug, tijdens de SGA beker wedstrijd een heel mooi halfje gehaald, tegen de vriendelijke maar sterke jeugdspeler, Tobias Kabos (elo 2300). Hij wilde dat graag nog een keer proberen. Helaas, na een pittige strijd kreeg de tegenpartij een vrije pion en het loper paar. Dat liet Peter N zich niet bewijzen. Hij gaf terecht op.

Even eerder had Peter H, op bord 2 gewonnen van een invaller. Voor de meeschrijvers 3,5 - 2,5 voor Almere. Over waren nog Pieter en Mark. Pieter (6) stond een kwaliteit tegen een pion achter. Had ook wat minder tijd. De tegenstander dacht echter met de koning de stelling van Pieter binnen te moeten dringen. Dat was moeilijk, sterker nog…. Fataal. Plotseling vanuit het niets een soort ondekbaar mat! 3,5 – 3,5. Zijn buurman Mark was als laatste over, met wat meer tijd op de klok speelde hij het wel erg koel. Mark pakte het punt in het eindspel. Na afloop vertelde ie dat ie schaken weer leuk vond! 3,5 – 4,5

We wonnen dus! Gevolg is dat we in ieder geval bij de eerste 4 eindigen. Het erepodium is mogelijk, als de Raadsheer van de week niet van Zukertort verliest HUP RAADSHEER!. Sterker nog…. Als wij derde worden zou het zomaar zo kunnen dat we volgend jaar KNSB competitie mogen spelen. Er zijn namelijk 2 promotieplekken, het zou kunnen zijn dat Caissa, de nummer 2, geen gebruik gaat maken van haar promotierecht, ze hebben namelijk wat moeite 6 KNSB teams te bemannen, die spelen namelijk allemaal tegelijk op zaterdag.

Gr Ronald 

Oh ja, 3,5 bordpunt was genoeg voor Almere om kampioen te worden. Soort van dubbelfeestje dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten