roterende banner

woensdag 16 april 2014

Veteranen

Momenteel wordt het Amsterdams Veteranen Kampioenschap gespeeld. Veteraan, dat klinkt nogal oud, maar ik heb even gekeken naar onze ledenlijst. 19 ENPS-ers zijn jonger dan 50 jaar, wat de minimum veteranenleeftijd is. 29 leden zijn in 1964 of eerder geboren. 3/5 deel van ENPS kan dus gewoon meedoen, het lijkt wel een normaal toernooi. (NB: De ledenlijst die ik bekeek is van t begin van het seizoen, dus een paar nieuwe -jongere- spelers staan er niet op)

Er doen een aantal ENPS-ers mee, verdeeld over verschillende ratinggroepen, ik loop ze even langs:

In groep D heeft Laurens Luyken de hoogste rating maar staat helaas toch onderaan de lijst. Vandaag mag Laurens proberen zijn eerste punt te scoren en dat moet statistisch gezien kunnen lukken. Hij speelt tegen de laagste ratinghouder van de groep, het verschil bedraagt 640 punten.

De echte ENPS-veteraan in het gezelschap is Victor Bartman (met zijn 66 de oudste) en hij speelt goed in groep C. Hij heeft 3,5 punten uit 5 partijen en staat daarmee op een gedeelde derde plaats. Met nog twee ronden te gaan is de eerste plaats in het vizier Victor!
Jord, geboortejaar 1961, dus nog zo fris en frivool als een jong hondje, speelt waarschijnlijk het toernooi van zijn leven. Nog niet verloren staat hij met 3 uit 5 op een gedeelde 8e plaats in groep C.

En dan groep A, waarin voor Jan Velde de eerste winstpartij nog moet komen. Ron Heeneman, ook nog maar een broekje in dit gezelschap met zijn 58 jaartjes, doet het iets beter, maar wacht ook nog steeds op het eerste volle punt. Zet hem op mannen!
Voor Ruud van Caspel is het er op of er onder vandaag. Hij staat heel mooi ongedeeld derde, hij vocht goed terug na een 0 in de eerste ronde. En vanmiddag treedt hij aan tegen de nr 1. Spannend, een cruciale partij voor het toernooi.

Check vanavond de nieuwste uitslagen en zie wat het is geworden. Of, beter nog, misschien heeft Bert zin om vanmiddag poolshoogte te nemen in de Verheijsporthal in Amsterdam Oost? Ik kijk nu al uit naar een verslag van zijn hand!

Niek

8 opmerkingen:

  1. Als je denkt dat de SGA dezelfde dag uitslagen publiceert dan kom je bedrogen uit.
    Het is een vrij incompetente organisatie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kritiek leveren is niet: zeggen hoe het moet, maar: laten zien hoe het moet. Waarom bied je niet aan om bij de SGA de uitslagen te verzorgen, dan kun je garanderen dat alle uitslagen dezelfde dag nog op de site staan.
      Raf

      Verwijderen
    2. Ergens heb je wel gelijk Raf, het is natuurlijk allemaal vrijwilligers werk, dus klagen is niet netjes.
      Maar ja aan de andere kant als liefhebber mag je toch wel mopperen in zo'n situatie! Het is nu wel erg lang stil op de sga-site, de uitslagen staan er ruim een dag later nog niet op. Zo stellen ze die vele honderden schaakminnende websitebezoekers teleur dat is toch slecht voor de sport. De bond moet zich daar m.i. heel erg verantwoordelijk voor voelen.

      Maar euh, over de uitslagen, zouden de spelers zelf niet kunnen vertellen wat zij en/of hun clubgenoten hebben gedaan? Ik hoor het graag!

      Verwijderen
  2. Zo ! Die komt snoeihard aan ! Van anoniem waarom anoniem ?? Je hebt volgens mij gelijk ! De SGA loopt op de website hopeloos achter vergeleken met de Clubsites ! Als ik hun was zou ik een keer te rade gaan bij Mr Verweij van dat kleine clubje in de Vredeskerk ! Sorry Niek kon gisteren niet langsgaan bij die oude loelen ( vaste opmerking van Menasha Goldberg ) Gr Bert ,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Okay Bert, misschien heb je de laatste ronde wel tijd!
    En de SGA incompetent dat weet ik niet, maar ik erger me ook groen en geel aan de de traagheid waarmee uitslagen meestal worden gepubliceerd.
    Volgende keer inderdaad graag je naam erbij anoniem!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vind het wel jammer dat prof dr J van Hulst niet meedoet ! Maar ja hij is pas 1O4 jaar oud ! Stond laatst een mooie foto van hem bij Caissa een partijtje tegen Maarten 1O jaar oud,Maarten won op tijd ! Ik heb 4O jaar geleden nog met hem samengespeeld! Met van Hulst nee niet met Maarten ! Dat was met het tweede van Caissa,kwam hem verleden jaar nog tegen,hij herkende mij meteen,ferme handdruk kloeke blik !! Zo zie je maar SCHAKEN HOUDT JE HERSENS JONG !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De opbrengst van ronde zes was dus een magere 4x verlies en slechts 1x een victorie, van Victor. Hij is daarmee het enige ENPS-ijzer dat we nog in het vuur hebben. In de laatste ronde, aanstaande woensdag, speelt hij tegen de nr. 1 kan hij eerste in zijn groep worden!

    BeantwoordenVerwijderen