roterende banner

zaterdag 5 april 2014

Oeps!

Bij het wakker worden vanmorgen schoot me te binnen dat ik vergeten was een belofte in te lossen:

8 opmerkingen:

  1. Ah daar is de banaan! Ik ben uiteraard trots op mijn teamgenoten die ervoor zorgden dat ik zelfs met een glimlach verloor. Ik vermoed zelfs dat ik op het eind nog de remise had kunnen pakken, Maar ik kan de positie van mijn lopen niet helemaal meer herinneren op het moment dat mijn tegenstander b6 speelde, maar het was wel verdiend eigenlijk dat mijn tegenstander won.
    Wederom een historisch avondje met ook het bereiken van de 3e plek in de eindstand van de promotieklasse. Nu maar hopen dat we (volgens mij bij Caissa' op een dinsdagavond weer voor een stunt kunnen zorgen.
    Ik heb in ieder geval genoten van de teamprestatie gisteren. Chapeau voor Steve (zeer nette partij) en voor Kees die volgens mij vrij goed uit de opening kwam, maar even iets te lang aarzelde om op d5 te nemen. Van Peter N. ook een fraaie (plus) remise.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Over b6 ... Met La5 of zo ?! Als mijn loper op d8 staat kan ik b7 doen en als hij op c7 staat kan ik Ld8 spelen. Volgens mij mag je je loper overal neerzetten en kan wit toch winnen ?!

      Verwijderen
    2. Je heb inderdaad gelijk. Het maakt niet uit of de loper op c7 of d8 staat het is in beide gevallen verloren. Wel een interesant partijtje overigens waar zowel f6, De7 als Da5 gespeeld wordt. Een volgende keer zal ik wederom weer f6 spelen. Het idee Dh4 zal ik denk ik wel achterwege laten en met het normale e5 vervolgen. Overigens gaven de normale zetten De3 en Te1 echter zwart weer tegenkansen.

      Verwijderen
    3. Ja, ik zag dat je volgens de computer al wee 0.4 voor stond na Lf5 ... als jij je loper op c8 eenmaal hebt gespeeld, wordt het altijd weer lastig :-)

      Verwijderen
  2. lekkerlekker, ik ben dól op bananen. op naar de tweede!
    rr

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Clubgenoten wat heb ik genoten van de spanning bij het cup-team: drie partijen in de laatste 10 minuten beslist en we hebben het geluk dit jaar ook een beetje aan onze kant. De vorige ronde door loting overleefd en nu dan winnen met de kleinst mogelijke overwinning, want met 2-2 lagen we er uit doordat bord 1 had verloren. Bij de partij van Peter Nitschke had zijn tegenstander in tijdnood een tactisch voordeel van stukwinst gemist. En ook Kees vond dat zijn tegenstander onverdiend verloren had. Het leek wel of Mark Hecker het blijste was met de overwinning, want hij liet de luidste vreugdekreten horen. Misschien kwam het omdat hij zelf van Bas in de interne had gewonnen. Bert had woord gehouden en liet de champagne ontkurken. ENPS vader Post was ook net op tijd klaar met bridgen om het mee te maken. Daarbovenop kwam nog de kans om te promoveren doordat de Raadsheer-Zukertort gunstig was geeindigd. Pardoes ben ik vergeten het ENPS lied in te zetten. Hopelijk bij de finale (wanneer is die?). En gelukkig konden we de volgende ochtend lekker nagenieten via de blog. Wat is schaken toch leuk en spannend. Ik ga vast oefenen voor volgend jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je nou dat LIED van te voren had ingezet,hadden wij niet met 2,5 / 1,5 gewonnen maar met 4 / 0

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En het 3e is definitief veilig.
    Beetje meeliften op de banaan dus maar!

    BeantwoordenVerwijderen