roterende banner

zaterdag 31 maart 2012

tweede voorronde snelschaken

Er waren vanavond 10 man, net als bij de eerste ronde snelschaken op 25 nov, maar het deelnemersveld zag er heel anders uit. Alleen Sanne, Chiel en Asha waren op beide avonden aanwezig. Stefan overtrof de geweldige 8,5 uit 9 van Sanne de vorige keer, hij scoorde 9 uit 9.

Over twee maanden, 1 juni, is de finale, hoe het format die avond er uitziet weet ik niet. Sanne, kan je dat in een commentaar bijschrijven?
Niek

7 opmerkingen:

  1. Misschien toch wat erg sympathiek van de ENPS-ers om deze nieuwkomer alles te laten winnen. Volgende keer moeten we hem maar meer weerstand gaan bieden...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Overigens komende vrijdag is goede vrijdag en is er GEEN schaken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe was het ook weer? Volgens mij waren er altijd twee voorrondes en dan een finalepoule. Weet jij dit nog Kees? Aangezien er weinig mensen zijn die twee voorrondes hebben gespeeld misschien een derde inlassen? Aan de andere kant, misschien is het gebrek aan animo op de snelschaakavonden (twee keer 10 spelers) een teken dat het snelschaken minder populair is onder ENPS-ers dan bijv. Rapid of klassieke tempi. Dan is een extra avond juist weer geen goed idee. :-)

    Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Meestal plaatsten de eerst 25% van de voorrondes zich voor de finale, dus ik zou zeggen de eerste drie als er 10 hebben meegespeeld. We hebben altijd een wild card ingezet voor de winnaar van het jaar er voor, dat was vorig jaar Pieter Nietschke zodat deze zijn titel kan verdedigen.

    Groet,
    Kees

    PS: In verband met het 75 jarig bestaan vind ik dat de nummer twee van vorig jaar ook een wild card zou moeten kunnen krijgen, wat vinden jullie daarvan? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. off-topic: ik vond nog een opmerkelijk bericht:
    Een sheriff heeft maandag in een gevangenis in Chicago het schaakspel geïntroduceerd als instrument om gedetineerden op het rechte pad te krijgen. Hij hoopt dat de gevangenen iets opsteken van het spel waarin volgens hem 'geduld en probleemoplossend vermogen worden beloond'.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Doet me denken aan John Healy!
    Niek

    BeantwoordenVerwijderen