roterende banner

maandag 1 november 2021

Vijfde viert vier vier.

Eindelijk is vorige week dan weer de competitie begonnen en het was meteen een feest. Het plezier straalde er bij spelers en toeschouwers vanaf. 


Iets minder blij was Roeland. Beide partijen speelden razendsnel en al spoedig hadden allebei alleen nog een dame en pionnen. Roeland had al meer pionnen en kon op rooftocht naar nog meer door steeds schaak te geven. Hij miste echter een trucje met een röntgenschaak en verloor zijn dame. 

Victor trof een sterke jeugdige speler. Hij moest een vervelende loper van g4 verjagen maar deed dat met de verzwakking h3 en g4 waar m.i. f3 juist een versteviging was geweest. Het ging van kwaad tot erger. De winstpartij van Robin is reeds gepubliceerd en Rob en Dick wonnen vrij geruisloos.

Het grote spektakel kwam van Dirk en debutant Storm. De laatste had een stuk minder, ik weet niet of het een offer was of per ongeluk. Storm ging vol in de aanval, won een pion en nog een en zelfs nog een en kwam materieel gelijk. Ik heb het niet gezien maar ergens bespeurde de volstrekt neutrale toeschouwer Niek V. dat Storm mat in twee miste. Uiteindelijk werd remise overeengekomen met een loper tegen twee pluspionnen. Technisch waarschijnlijk verloren voor Storm maar hij had veel meer tijd. 

Doordat het mij ondanks verwoede pogingen niet was gelukt meer dan 7 mensen te vinden was de stand nu 3,5-3,5 en was alleen Dick nog bezig, het was redelijk zeker dat hij niet meer zou gaan verliezen. Hij had een eindspel bereikt met een vrije a-pion en beiden een toren, paard en drie pionnen op de koningsvleugel. Het was onduidelijk of het remise of gewonnen was. Dick gooide het over de tactische boeg en veroverde twee pionnen voor zijn a-pion. Hij slaagde er ook in de torens te ruilen waardoor de stelling nu wel gewonnen was. Zijn tegenstander vond echter een knap foefje met een paardoffer dat tot remise leidde. 4-4 dus. 

Al met al een reuze gezellige en spannende avond en ik kijk al uit naar de volgende match! 

Mischa de Rue

2 opmerkingen:

  1. Leuk stukje Mischa ! Ja die N.O dat was dus Marcello ,heb ik ook al 2 jaar niet gezien ! Mooi understatement ! "" De volstrekt neutrale toeschouwer Niek V "" Storm kon met een paar rake klappen winnen maar zag het niet ! Helaas pindakaas .Roeland was vergeten te melden ,dat jullie na afloop wel even een afzakkertje bij mij konden halen ,woon op 3 minuten afstand van Caissa .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de laatste alinea noem ik twee maal Dick i.p.v. Dirk, op de speelavond was ik daar ook al mee in de war. Sorry, het was mijn eerste dag.

    BeantwoordenVerwijderen