roterende banner

zaterdag 9 oktober 2021

zesde ronde interne

UPDATE zo 10 okt: Als speler, supporter en webmaster ben ik ontzettend tevreden tot nu toe dit seizoen. Johan heeft na een worsteling van jááren het livebord op de juiste manier aan de praat. De interne is interessanter dan ooit. Francisco, Steve, Stefan, Tom, Ardin, Peter N zijn sterke spelers die serieus spelen om de eerste plaats. Sterke outsiders (bijv. Mark, Michiel en Kees) dringen aan de poort. En dan wordt in onderstaand stukje weer een ander record gebroken. Nog nooit zijn er zoveel partijen en fragmenten ingestuurd. Ik tel er 6 tot nu toe. Check het zelf, ik heb net weer nieuwe aangevuld. Tot slot, Steve maakt hele mooie foto's en stuurt ze naar me op, wat een feest! 

Uitslagen   
Stand

Michiel (lijstaanvoerder van vorige week) verloor
van Peter N (lijstaanvoerder van deze week) 

morgen volgt hopelijk nog een update. Bas en Ardin beloofden hun partijen te sturen. (iedereen is trouwens meer dan welkom om zijn partij op te sturen, Robin deed het al als eerste, hij won van Roeland
Bas won met mooi dameoffer van Martin Rekelhof, tijdens de partij liep Bas al rond met een smile van oor tot oor. En Ardin won van Kees. We hebben die partij een tijdje geanalyseerd. Bizare stellingen, bizare wendingen&onbegrijpelijkheden, leuk om te bekijken dus. Mark won van mij (Niek) zie diagram

Niek - Mark na 22. ... Lh4+

Als ik hier 23. Ke3 of 23. Kg1 had gespeeld was er niks aan de hand geweest. Maar nietsvermoedend dacht ik handig uit de penning van de dame te stappen met 23 Kf1? Er volgde: 23. ... Lxa4! ik had nog steeds niks in de gaten. Ik zag natuurlijk dat 24.Txa4 Dc6 niet ging. Ik dacht haha, daar trap ik niet in en speelde zelfverzekerd 24.Pf3?? Txc4! en het is uit. Ik had niet in de gaten gehad dat zwarts loper dodelijk op b5 terecht komt.

Meer partijen en fragmenten:
Ron Heeneman - Martin Hulsing
  • Ron schrijft: Hierbij een leuk fragment uit mijn partij tegen Martin H. van afgelopen vrijdag. Wit aan zet. Hier speelde ik Tb1. De vraag is natuurlijk wat gebeurt er na …Txb1 Nu de zwarte toren niet meer op de a-lijn staat kan wit promoveren met Tf8+ , Kxf8 En wit haalt een dame a8(D)+, Ke7 en over deze stelling heb ik een tijd nagedacht voor dat ik Tb1 speelde. Hoe verder? Is dit gewonnen? De toren op b6 staat helaas verdedigd door de loper op g1, maar Da2! wint de andere toren. Ik weet niet of Martin die dame-zet ook gezien heeft, of dat hij het niet vertrouwde maar hij speelde Ta2+, zie foto:
  • Bekijk hier het dameoffer in de partij Bas-Martin Rekelhof
    © Steve
  • En hier zijn de zetjes Ardin Kees. Grappig moment is wanneer Ardin 12. b4 speelt. De computer beoordeelt deze zet als blunder, maar het levert een mooi plaatje op. Kees had moeten reageren met 12. ... d5, maar speelt 12. ... h6, niet het beste. Ardin antwoordt met 13. h4 de computer beoordeelt de zet weer als blunder, maar het levert een nóg mooier plaatje op. Kees, in de herkansing, speelt nu wel 13. ... d5! en staat goed. Maar nu wordt het tactisch behoorlijk ingewikkeld en uiteindelijk is in alle complicaties Ardin toch de betere. Ik heb geen tijd om een goede analyse te maken, bekijk het zelf en met hulp van de analyse-optie van LiChess. (wel eerst zelf kijken want als je samen met de computer kijkt lijkt alles simpel)
    © Steve
  • Victor Bartman en Stefan Lehmann speelden op het livebord (dankzij Johan werkt dat nu perfect! Die jongen verdient een medaille. De volgende keer zal ik zorgen dat het ook echt live op het blog staat) Ze waren vrij laat klaar, en ik sprak Stefan een paar ik keer in de keuken. Hij steunde en krende en zei dat ie het zwaar had.
    © Steve
    De Partij:
 



(De bestanden van vorige week hadden jullie nog tegoed. Ronde 5:
Uitslagen    /   Kruistabel    /     Stand)


6 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ik vraag het me ook af Roeland. Eerst ontbreekt hij al op de clubavond, en nu is de digitale Bert ook al afwezig!!?

      Verwijderen
    2. Tjonge jonge !Wie had verleden week het clublokaal geopend samen met ene Roeland ? Wie had een week ervoren bijna een rugverzakking opgelopen ,door te sjouwen met 240 blikjes fris ? Vanavond ben ik er weer samen met Roeland +18:00 uur ,speel alleen even niet ,blijf nu wel tot sluiten ,verleden week ging ik om 20:00 weg vanwege voetbal .

      Verwijderen