roterende banner

woensdag 27 oktober 2021

ENPS op visite bij Caissa

Gisteravond speelde ENPS extern bij Caissa. Dirk van der Meiden speelde een partij vooruit en won, zodat de tussenstand ENPS2-Caissa4 op 2½-½ staat. Kees en Bas hadden al eerder vooruitgespeeld, de overige 5 partijen gaan we aanstaande vrijdag meemaken. De voortekenen zijn meer dan goed!

De hoofdschotel van de avond was ENPS5 tegen Caissa7, en ze speelden 4-4 gelijk. Captain Mischa zei dat hij van plan is er een stukje over te schrijven. Ik was gisteren supporten&twitteren (zie hiernaast) en maakte een ware thriller mee. Ik kan het niet laten er al iets over te vertellen. Sorry Mischa, als ik je het gras voor de voeten wegmaai!

Robin stuurde me zijn spectaculaire partij op. Hij offerde een toren, er volgde een klopjacht op de koning, uiteindelijk met succes. Storm maakte zijn debut in de SGA competitie, en had zich bijna onsterfelijk gemaakt:


Storm (met zwart, aan zet) staat hier een stuk achter maar heeft een hele actieve en ingewikkelde stelling bereikt. De witte koning ligt zwaar onder vuur.

Hij speelde hier het gewaagde en mooie 1. .. Txe3! Als wit met de dame slaat is het mat: 2.Dxe3 Dxg3+ 3.Kh1 Dh3#, dus wit sloeg met de toren: 2.Txe3 maar nu is het evengoed mat! 2. .. Dxg3+ 3.Kh1 Dh3 4.Dh2 Dxf1 5.Dg1 Dxg1#

Helaas zag Storm dit niet en speelde 2. .. Lh3+ waarna hij slechter stond maar uiteindelijk toch nog remise maakte. Hij was daar blij mee, totdat we hem het gemiste mat lieten zien..

Tot slot liepen Johan, Jildo en Boudewijn rond, zij spelen ook de interne bij Caissa, en zo was het een hele gezellige ENPS avond daar op het Roelof Hartplein.

Niek

5 opmerkingen:

  1. AAngezien die "" gekke"" Webmaster slecht/negatief nieuws meteen de digitale prullebak inflikkerd .Zal ik proberen vanaf nu alleen positief nieuws te brengen !👍 Dat was op deze dag 26/oktober 2021 niet zo moeilijk .Het 5e speelt gelijk tegen het altijd moeilijke Caissa en superstar Dirk ( Blij dat ie weer voor ons speelt )maakte boerenkool met worst van zijn tegenstander ! Met Steve M erbij is dat 2e wel erg sterk !Ster van het 5e was nu even een andere Verweij oftewel Storm Verweij ! Jammer dat hij het mat niet zag ! Ik kan Storm en niet alleen Storm van harte deze puzzels op Internet aanbevelen ,je krijgt vanaf 00:60 uur 10 puzzels in een kwartiertje ben je klaar ,zo verbeter je ongemerkt je speelsterkte ! https://www.365 chess,com>puzzles.Chess Puzzles|Solve tactics Problems and compositions .Doe deze puzzels al 10 jaar gewoon een makkelijke training je verkrijgt ook een elo-rating en hoe meer je oplost hoe hoger je rating .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Bert,en ook nog de hele wedstrijd met een man minder, al stelden zij wel een vrouw op. In ieder geval hebben we Caissa behoorlijk opgedirckt. De eerste overwinning gaat binnenkort volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben erbij vrijdag 29/10 ! Moet het Hoempa-pa orkest alvast besteld worden bij het winnende matchpunt ? Of een stel Balinese danseresjes ? nog 1 ding ik kom wel maar val NIET in ! 😜

      Verwijderen
    2. Ja het 2e bord van E5 is niet op komen dagen ! Roept toch enige vragen op ! 1) Door Corona geveld ? 2) Door lijn 3 gepakt 3) Door lijn 24 geschept 4) Door lijn 12 onderste boven gereden ! 5) Bord 2 dacht dat hij thuis moest spelen en staat nu donderdag avond nog te wachten bij de Pastorie .

      Verwijderen
  3. Nee Bert, er waren een aantal afzeggingen en enkele mensen waren onbereikbaar. Ondanks verwoede pogingen kon ik er maar zeven optrommelen. Overigens lastig wanneer je mensen niet kunt bereiken want dat wil nog niet zeggen dat ze niet komen.

    BeantwoordenVerwijderen