roterende banner

zaterdag 9 november 2019

In memoriam Frans van Dalen

Donderdag 7 november is Frans van Dalen (60) overleden. Begin jaren negentig was hij voorzitter van ENPS. Een aimabele man, die zich sterk maakte voor een goede sfeer op de vrijdagavond. De laatste tijd stuurden wij elkaar regelmatig een mailtje. Dit schreef hij

Paul Duchateau (oud ENPS-lid)

5 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Dag Paul, dag Marike,

      Wat een droevig bericht. Hoelang is het geleden dat Frans plotseling trouwde? 25 jaar? Op het feest in de Badkuip vertelde hij hoe vreemd en spannend het was om ineens zoveel kinderen te hebben (ik weet niet meer zeker of het er 4 of 5 waren). Veel tijd om te schaken had hij daarna niet meer. De schaakclub was verleden tijd. Daarna zag ik hem nog een enkele keer, dat was altijd leuk. Ik mocht hem erg graag, met zijn typische laconieke manier van doen. Zo vond hij bijvoorbeeld dat hij absoluut niks van schaken wist...

      Een mooi geschrevene stuk trouwens, dat valt nog niet mee lijkt mij, om geen sentimentele toon aan te slaan. Een nuchter stuk, daarom komt het misschien des te harder aan.

      Verwijderen
    2. op de bruiloft speelde hij zelf in de band of vergis ik mij? het was in ieder geval een knalfeest! een goede herinnering aan Frans.
      Kees

      Verwijderen
  2. Tragisch nieuws ,toch blij dat ik hem nog een kaartje heb kunnen sturen ,ja hoeveel mensen bij ENPS anno 2019 zullen Frans nog gekend hebben ? Schat een man of 6 meer niet ,ik ken Frans niet eens van ENPS maar van Caissa jaren 70/80 ,slamat jalan Frans !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dites-moi que les anges ont des ailes
    Dites-moi que les poules ont des dents
    Que je jouerai du violoncelle
    Là-haut dans mon costume blanc

    Adieu Frans

    Leef!

    BeantwoordenVerwijderen