roterende banner

zaterdag 14 december 2013

Complot tegen Pieter ontdekt bij strijd om intern kampioenschap

Van uw speciale verslaggever

Oldenhove aan de thee. Bier laat hij links liggen.
Recentelijk is ontdekt dat meerdere ENPS-ers een complot hebben gesmeed om Pieter Oldenhove van het kampioenschap af te houden. Pieter zou niet in de geest van ENPS passen, omdat hij te serieus met schaken bezig is en moet ten koste van alles van de titel worden afgehouden.

Het begon eind vorig seizoen toen oudgediende Bert W opmerkte dat Peter Hoekstra het kampioenschap wel verdiende, omdat hij wel een biertje lust. Chiel R deed er een schepje bovenop en meldde dat Pieter nu wel wist wat er in zijn kannetje moest zitten om kampioen te worden. Aangezien de kansen laag werden ingeschat dat Pieter zich aan dit advies zou houden, werd overlegd hoe hem te stoppen. Peter H gaf aan dat hij maar beperkt kon komen dit najaar. Daarop verlaagden intern wedstrijdleiders Bas J en Jan de F de puntenwaarde van de bovenste speler van 100 naar 75, omdat dit gunstig is voor wie weinig komt, maar veel wint.
Dubieus gezelschap
Voor de eerste periode werd afgesproken dat Bas J tegenstand moest bieden en er werd zelfs een beroep gedaan op Peter N die zich al geen decennium meer intern had laten zien. Bas J deed het in eerste instantie goed en won van Pieter die de winnende zet Lf8 (door Jan de F gespot) gelukkig miste. Later kon Bas J het niet bolwerken en werd Peter N ingezet. Toen deze vorige week in tijdnood van Pieter verloor werd koortsachtig overleg door de VAE (verenigde alcoholici ENPS) gevoerd. De onvrede was namelijk verder vergroot doordat Pieter flessen wijn aanbood met onhaalbaar geachte doelen op Chesstempo, waar je alleen maar beter van leert schaken.

Er werd besloten dat Peter N, hoewel mondeling beloofd aan Pieter, de sportieve eer zou laten varen en het in ronde 14 Peter H niet moeilijk zou maken en hij bleef thuis. Daardoor moest Johan vd M tegen Peter Hoekstra.
Peter Hoekstra
Johan had vorige week al verklaard dat Pieter niet kampioen mocht worden omdat hij een paar weken geleden in de opening in een valletje was gelopen. Na zijn partij tegen Peter H probeerde hij de schijn nog op te houden en zei tegen Pieter dat hij ‘er alles aan had gedaan om Peter H van de overwinning af te houden. Hij had een afwijkende opening gespeeld, zodat hij Peter direct uit zijn openingsrepetoire zou lokken’. Johan speelde 1. f4 en na 1….e5 was de werkelijkheid dat Johan uit zijn openingsrepetoire was en Peter nog niet. Na een zet of acht was het wel gedaan. Omdat Pieter slechts 6 punten voorstond op Peter H moest de kans dat hij nog tegen een hooggeklasseerde speler veel punten kon halen klein worden gehouden. Steve M, Mark H, Eric van R, Har L en Sanne V moesten dus wegblijven, zodat de als 17e gekwalificeerde Theo B de tegenstander werd van Pieter en hij dus minimaal 10 punten zou achterkomen.

Prominente leden van de verenigde alcoholici ENPS, de VAE
Dan was er nog de kwestie Ron H. Deze werd in de eerste ronde ingezet tegen Pieter, omdat bekend was dat hij lang met vakantie zou gaan. De Pyrrus overwinning kreeg gestalte nadat hij vervolgens 11 rondes niet was gekomen, onderaan bengelde en maar 34 punten waard was. Vorige week won hij en dreigde op te klimmen en Pieter punten te bezorgen. Ook hij mocht afgelopen vrijdag dus niet op komen draven. Ondertussen had Peter H de laag gepositioneerde Jord H (waar hij in deze periode van gewonnen had), elke avond training gegeven.
Op de avond zelf dreigde Chiel R echter nog roet in het eten te gooien. Halverwege de avond vroeg Pieter of hij ging winnen en hij antwoordde grijzend ja. Inderdaad, hij stond een pion voor met een sterk centrum en actieve stukken tegen Albert de R. Hier werd door de VAE vakkundig ingegrepen en het complot openbaarde zich met niet mis te verstane gebaren a la Dinamo Zagreb-Olympique Lyon. Even later was zijn mooie centrum verdwenen en zijn pion ook. Nog even later kwam hij een stuk achter. Hij probeerde met slecht toneelspel dit nog goed te praten en zei ‘Die partijen duren te lang voor mij, ik geef op het eind gewoon mijn stukken weg’. Om het niet te veel in de gaten te laten lopen bood hij nog remise aan en Albert de R speelde het in gewonnen stand mee en accepteerde dit.
Tony
Om helemaal zeker te zijn dat Pieter geen periodekampioen kon worden werd afgesproken dat Niek van Tony mocht winnen. Tony speelde eveneens slecht toneel en offerde zogenaamd zijn dame, maar dat hielp eigenlijk alleen maar met de openbaring van het complot.

Arjan van Tuijl was de enige die niet mee wilde doen in het complot en won mooi zijn partij, maar het doel was bereikt en Peter H staat gelukkig weer bovenaan. Volgende week is geregeld dat Pieter door enige afzeggingen in het cupteam moet meedoen, zodat zijn kansen nagenoeg nul zijn, ondanks het feit dat hij in gewone punten met 9 2/3 een half punt voorstaat op Peter H (9 1/6) en 2/3 op Niek V (9).
De voorzitter en de ENPS-vader
Voorzitter Rimme R heeft om de schijn op te houden een onderzoek aangekondigd met ENPS-vader Ronald Post als voorzitter van de waarheidscommissie, maar nu al is duidelijk dat de bewijslast op zijn hoogst zwak is. De VAE schijnt in zijn nopjes te zijn en heeft na afloop in het cafe er nog een genomen. Pieter schijnt af te willen zeggen voor het cupteam in een ultieme poging het periodekampioenschap op te eisen. Volgende week de ontknoping.

13 opmerkingen:

  1. Heeft iemand misschien een idee,wie er met het kasgeld van de VAE vandoor is gegaan? Anonieme meldingen graag bij bureau blad ! Wel met vermelding van je naam en toenaam .de onderste steen hik hik zal bove komme .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ontken alles. Behalve van dat kasgeld dan, dat was ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er schijnt ook een tegenbeweging (Tea party gesteund door het machtige Shell) te zijn die ervoor gezorgd heeft dat ENPS al zijn bekerwedstrijden thuis speelt waardoor Peter H haast niet in de gelegenheid is geweest om de 100% score te halen ipv de magere 66,67%. per extern gespeelde wedstrijd.

    Ook heeft deze beweging (insiders spreken wel van een maffia-achtige beweging) de club op het verkeerde been proberen te zetten. In tegenstelling tot de bewering dat Peter N gevraagd was om te komen spelen afgelopen vrijdag heeft men een pistool op de bewuste man zijn hoofd gezet en hem vriendelijk edoch dringend verzocht 13 december weg te blijven van de competitieavond. Dit omdat een Peter N toch veel meer punten oplevert dan een zekere Johan vd M. uur
    In het kader hiervan kunnen we ons ook afvragen hoe het komt dat Steve M 24 spoorloos van de aardbodem leek verdwenen. Was Pieter O toch bang om het op te nemen tegen de man in vorm ( 2 uit 2 in externe)? Steve M schijnt het overigens goed te maken en zal volgende week gewoon weer acte de présence geven.

    In het kader van bovengenoemde komt onderstaande opmerking van Pieter O ook raar en verdacht over? Speelde de man de vermoorde onschuld en trachtte hij ons er van te overtuigen dat hij iemand is die zich oprecht met het integere karakter van onze interne competitie bemoeit? Lees zelf om u zich een oordeel te kunnen vellen:

    Pieter6 oktober 2013 21:02
    Rimme, dit is zo'n punt waarin het wedstrijdreglement niet voorziet en dat er misschien aan moet worden toegevoegd. Peter kon deze avond niet en wilde zelf vooruit spelen. Als er geen externe wedstrijd was geweest had hij niet gespeeld en 1/3 gehad. Nu kon hij vooruit spelen. Moet dat invloed hebben op de interne? Open vraag wat mij betreft. Ik vind zelf van niet, omdat die 2/3 een compensatie is voor het feit dat je die avond niet kon winnen in de interne en we niet willen dat het spelen voor de club je kansen in de interne vermindert. Hier geldt dat niet, omdat hij toch niet kon.

    acte de présence
    De NSA weet nog te melden dat ze begonnen zijn met het aftappen van de telefoonlijnen van de leden van deze Tea-Party. Tot op heden weinig resultaat, maar het schijnt dan ook dat de leden van deze beweging communiceren dmv het versturen van thee zakjes met daarin hun gecodeerde berichten.

    Overigens schijnt ook Peter H zich uit het bekerteam terug te willen trekken.
    wordt vervolgd..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat is er toch aan de hand?
    Kreeg als een soort van aanbetaling een goed gevulde envelop van buurtbewoner Pieter O binnen.

    Als ik volgende week voor de beker oa Peter H, en Steve opstel, zou ik er nog een krijgen....

    Heb gelijk maar even een foldertje met dure reizen gehaald bij het reisbureau.
    Denk dat het 6 maanden Malediven gaat worden.
    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik sta paf! Dit moet tot op de bodem worden uitgezocht, ik stel voor de schuldigen te schorsen. Laten we beginnen met een grondige analysevan de feiten, volgende week na afloop in de kroeg. Dan wel graag de plakhoek, daar ik er zonder meer een sigaretje bij wil opsteken. Daar ga ik beter van denken, dat is bekend. Ga ik tussendoor nog even oefenen op chesstempo.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De waarheidscommissie stelt voor een onafhankelijk oud-kampioen te benoemen tot periode kampioen. Zo maar, omdat het kan. Desgevraagd was Kees met enige tegenzin bereid, het gehele kampioenschap op zich te nemen, zolang hij volgende week maar niet hoeft mee te spelen in de beker....

    aldus uw verslaggever uit de Pijp.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn cliënt Peter N. wenst een verklaring af te leggen. Hij wijst alle beschuldigingen van de hand daar de bewijslast indirect is en onrechtmatig verkregen. Uit het ongerijmde volgt immers alles. Zelf wil cliënt de volgende feiten presenteren:

    1. Peter N. heeft inderdaad beweerd zijn sportieve plicht te zullen vervullen tegen Peter H, de volgende keer dat hij tegen hem speelt. Helaas heeft die mogelijkheid zich nog niet voorgedaan.
    2. Elke insinuatie dat Peter N. vorig jaar, in aanwezigheid van 6 ENPSers, in de Plakhoek geld is geboden om dit jaar intern mee te spelen zijn louter gebasseerd op geruchten. De toen aanwezigen zullen bij verder onderzoek allen beweren hier niets vanaf te weten.
    3. Cliënt moest verplicht naar een bedrijfsfeestje op de beslissende avond en was niet op de hoogte van het doorslaggevende karakter van zijn aanwezigheid. Op verzoek van de rechter zal bewijs hiervan overlegd worden.
    4. Uit het feit dat mijn cliënt momenteel in Zuid-Brazilië verdere uitspraken afwacht, kan niets geconcludeerd worden. Dit heeft niets te maken met het afwezig zijn van uitleveringsverdragen, maar heeft een puur klimatologische reden.

    Mijn cliënt is desalniettemin desgewenst bereid om, tegen een dikke envelop waarin de vergoeding voor zijn advocaatkosten zijn opgenomen, alsnog een partij te spelen tegen de vermaledijde Peter H, zodat bij herziening a.g.v. een eventuele uitspraak van de waarheidscommissie, het recht zijn weg kan vinden.

    Peter N. verzoekt de waarheidheidscommissie daarom om bij voorbaat een eventuele eis niet-ontvankelijk te verklaren. Mocht er toch verder onderzoek ingesteld worden, dan zal hij noodweer als reden voor zijn afwezigheid aanvoeren op vrijdag de 13e(!).

    Uit bovenstaande kan overigens niets afgeleid worden. Ook niet uit het feit dat ik uit mijn ambt ben gezet door de Raad van Discipline. Ik heb nooit contante betalingen in een envelop ontvangen.

    Volgend jaar komt mijn nieuwe boek "Maffiamaatje" uit. Betalingen voor de 'voorpublicatie' graag overmaken op mijn bankrekening op de Canarische Eilanden o.v.v. je strafdossiernummer.

    Was getekend,

    Bram M.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ooit dronk ik een fles jenever leeg tijdens een externe wedstrijd van S.V. TAL en won die partij (tweede klas KNSB). Dat was ter ere van Misha Tal, de naamgever, die door mijn vriend Bent een keer in zijn hotelkamer werd aangetroffen (Eersel 1969) terwijl hij op handen en voeten de kamer doorzocht op zoek naar een fles cognac die zijn vrouw had verstopt. Bij zijn zoektocht werd hij gehinderd door zijn vrouw en een vriendin (van hem) die op zijn rug zaten. Pieter is een zeer aimabel mens, maar een teetotaler (tea-totaler of is dat koffie?) als clubkampioen, dat kan niet. Ik ken mijn plicht en zal er vrijdag 20/12 zijn. Deel me maar in tegen Pieter.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. bravo, the plot thickens!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Arme Pieter! Toch twijfel ik of er wel echte thee in die kan zit,Ik heb hem wel eens op zijn fiets zien stappen dat ik dacht ,,nou nou as dat maar goed gaat ,,Als dat door die thee komt,drink ik voortaan ook thee !!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De Tea Party heeft gisteren besloten dat iedereen komende vrijdag gratis thee kan krijgen. De Tea Party is een vredelievende beweging en wil nadrukkelijk noemen, ook misschien belangrijk voor de waarheidscommissie, dat VAE leden ook zijn uitgenodigd een gratis kop thee te komen nuttigen. Verder wil de Tea Partij nog wijzen op het verminderd reactievermogen na het drinken van alcohol, bekend vanuit het verkeer, zodat men tactische combinaties van de tegenstander minder snel ziet aankomen naast andere nadelen zoals bierbuiken en hoofdpijn in je vrije weekend.

    Namens de Tea Party:
    T. Winings en P. Wick

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gratis thee op ENPS?! De VAE kan niet achterblijven...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb me tot nu toe buiten de discussie gehouden, maar een dag voor de ontknoping wil ik nog wel het volgende kwijt. Ik dacht dat Amsterdammers en mensen in de Pijp nogal vrijdenkend waren en niet zo snel zouden oordelen over wat men prettig vindt te drinken. Dat valt helaas een beetje tegen. Maar OK, als het zo ligt, kondig ik bij deze aan een biertje te drinken als ik morgen de eerste periode win!

    BeantwoordenVerwijderen