roterende banner

dinsdag 18 december 2007

De kansen van het eerste

Voor ENPS1 is het seizoen alweer bijna halverwege, er zijn vier van de negen wedstrijden achter de rug. We staan momenteel heel knap op de 5e plaats, en dat is enigszins geflateerd: op basis van zowel Elo als TPR zouden we 7e moeten staan. 7e zou degradatie betekenen, 5e niet. Wat kunnen we verwachten voor de rest van het seizoen? Tijd om een voorlopige balans op te maken.

Er degraderen vier van de tien teams. De concurrentie is echt moordend, we moeten maarliefst bij de bovenste zes eindigen. Het maximaal haalbare voor ons lijkt me een 5e of 6e plek, precies in het midden dus. Bij zo'n plek in het midden hoort natuurlijk een score van rond de 50%, dat komt neer op 9 matchpunten. Misschien is 8 ook voldoende. We hebben er al 4, dus er moeten er nog 4 gehaald worden en dat betekent dat we nog twee keer moeten winnen.

Er zijn een aantal teams die verrassend opereren in de promotieklasse. Ten eerste is daar Euwe2, de huizehoge Elo-favoriet, die zich met een vierde plaats al zorgen mag maken of promotie nog wel bereikbaar is. Dan zijn er de middenklassers VAS4 en Euwe3 die nu de eerste plaats delen. Tot slot hebben we Caissa3 dat zowel op match- als bordpunten laatste staat, terwijl het team een vergelijkbare Elo heeft als de nummers één: VAS4 en Euwe3!

Met Caissa3 hebben we dus gelijk al een van de teams genoemd waarmee we de degradatie-strijd aan moeten gaan. De overigen zijn: Almere 2, Zukertort Amstelveen 4 en Raadsheer 1, dat zijn samen met ons de Elo-dwergen. Tegen Almere hebben we al kostbaar puntverlies geleden (waar ik mede debet aan was) dus het moet gebeuren in de wedstrijden tegen Amstelveen en Raadsheer. En dat zijn gelijk de eerstvolgende wedstrijden die resp. in Januari en Februari op het programma staan!

Ik hoop dat het een mooi 2008 mag worden!

Niek Verweij

PS aanstaande vrijdag is de laatste ronde van de 1e interne competitiehelft. Kom en probeer een plaatsje te stijgen, want plaatsing in een van de extrene teams hangt er van af!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten