roterende banner

maandag 1 april 2019

Drie keer extern op één avond

Aanstaande vrijdag (5 april) spelen maar liefst drie teams van ENPS extern. Zou dat wel eens vaker zijn gebeurd? Ik kan het me niet herinneren.
Het gaat om:
ENPS 3 - Adam West 8
ENPS CUP - Adam West
Zukertort 3 - ENPS 2
Dat is 2x thuis en 1x uit, en 20 ENPS-ers komen dan uit voor de externe. Ik ben benieuwd hoe hoog de opkomst in de interne zal zijn.

En, gaat het nog ergens om? Dat lijkt me wel:
  • Het tweede gaat degraderen uit de hoofdklasse maar zal zeker zijn tanden nog een keer willen laten zien op het hoogste niveau.
  • Het derde heeft goede kampioenskansen maar kan zich geen uitglijder permiteren.
  • En dan de CUP. Over het eerste kunnen we niet naar huis schrijven, het kampioenschap van de SGA was geen moment in beeld dit seizoen. Maar we doen nog mee voor een andere hoogste prijs: de Amsterdamse beker. Als we vrijdag winnen staan we in de finale!
Niek

21 opmerkingen:

  1. En of er iets op het spel staat. ENPS 5 ziet ENPS 3 extra graag winnen omdat Amsterdam West 8 daarmee vaster op een degradatieplaats wordt gedrukt. Vast bedankt, jongens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En het vijfde kan het derde helpen! Woensdag moeten ze tegen Raadsheer, dé grote concurrent van ENPS3. Elk bord- en matchpunt is welkom. Zet m op ENPS5!

      Verwijderen
    2. Wij hebben vanavond weliswaar met ENPS 5 van DE Raadsheer 2 verloren, maar 'slechts' met 5-3. We hebben dus nu 17,5 bordpunten, dat zijn er 4 meer dan Amsterdam West 8. Ik zag op de site van EsPion, dat EsPion 2 met 6-2 bij Almere 6 heeft gewonnen. Als onze collega's van ENPS 3 a.s. vrijdag Amsterdam Wets 8 een kopje kleiner maken en wij winnen zelf in de laatste speelronde van Almere 6 dan moet het wel gek lopen willen we ons niet handhaven. Oftewel Forza ENPS 3 & 5!!

      Verwijderen
  2. Voor de rubriek roddel en achterklap: mag ik opmerken dat ik "onze" pastoor vrij stoer vind dat hij dit doet?

    https://www.hpdetijd.nl/2019-04-01/priester-pierre-valkering-homo/?fbclid=IwAR2L58sh5337XBUnPVqzh9E-lzvukSmlS2996IBkAOcyRKiyRmbYHb3nN7A

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat mag. Maar waarom anoniem? Ben je soms ook een pastoor?
      Ik vind onze passtoor ook heel stoer. Ik hoop dat ie mag blijven!

      Verwijderen
  3. Wij schaken toch ook al een tijdje in de Vredeskerk +10 jaar ? Zouden wij die pastoor ( toch de baas in die kerk)in deze niet moeten steunen ?,b.v een bloemstuk sturen met het opschrift " Ook schaakclub ENPS steunt u!" Elke steunbetuiging is immers welkom .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Bert goed plan.
      Er staat een artikel over in de Volkskrant, hij is dus geschorst.

      Verwijderen
    2. Dat was ik hierboven

      Steve

      Verwijderen
  4. ik ben het met je eens en doneer graag een tientje voor onze herder. Forza Vredeskerk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi dan wie voert het plan uit ? euro 10 van Kees +euro 10 van mij =euro 20 rest voor de club ? Kan morgen naar de Scheldestraat gaan Bloemenzaak Isabel ,wel dure zaak maar mooie bloemstukken ,bezorg het dan zelf bij de kerk of heeft iemand een ander beter idee ?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prima plan Bert, de financiering komt goed, zoek maar een mooi stukje uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Okiedo ,doe het straks nog ,hoop wel dat er iemand in de parochie is .

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nou " Opdracht" voltooid ,het is werkelijk een schitterend bloemstuk geworden,de bloemist is 15 minuten bezig geweest ,meteen bezorgd ,tekst luidt " Ook Schaakclub ENPS steunt u "

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik steun jullie plan volledig en wil ook graag een bijdrage leveren. Het derde is zelfs met een missertje nog volledig in de race, maar dat mag vrijdag natuurlijk niet gebeuren, ook voor het vijfde.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nou met bijdragen van Niek ,Kees ,Mischa en mijzelf kom ik op 40 euro ,nog 1 tientje erbij en we hebben het bedrag .Kom het volgende week wel collecteren moet a.s vrijdag uit schaken .Trouwens wat heeft Jildo gedaan op het veteranen kampioenschap ? Uitslagen staan nog niet op het Web .

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi initiatief, ik draag graag het laatste tientje bij!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ha ha prachtig Ardin ,nou mensen de pool is gesloten ,bijdragen kunnen helaas niet meer geaccepteerd worden .

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Reacties
    1. We accepteren geen peseta,s amigo .Alles goed Rimme ?leuk dat je het blog nog volgt . Trouwens Jildo is nog steeds in de running vandaag remise tegen Paul van Haastert ,Jan Velde remise .

      Verwijderen
  14. Ik vermoed dat ik hier een minderheidsstandpunt inneem...zie overigens de schitterende strip Anton Dingeman van Pieter Geenen in Trouw van 3 april...

    BeantwoordenVerwijderen