roterende banner

zondag 21 april 2019

Paasnieuws

Afgelopen vrijdag was er dus geen schaken. Het was "goede" vrijdag. Het is maar wat je goed noemt. Bij diverse leden zal die klap hard aangekomen zijn. Bovendien ontbreekt, als logisch gevolg van een niet gespeelde schaakavond, de wekelijkse nieuwsupdate op dit blog. Ook al niet echt goed. Om deze leegte op te vullen hieronder wat ander, gevarieerd paasnieuws.

Delft
Michiel (groep C) en Boudewijn (groep B) deden mee aan het Prinsenstadtoernooi in Delft.
Best dapper met dit weer. Hoewel, de Delftse terrassen zullen vol gezeten hebben met schakers, het zal gezellig (geweest) zijn daar. Helaas zijn onze mannen niet al te hoog geëindigd.

Amstelveen
Ardin (Groep B) en Jeannot (Groep F) schaakten dit weekend snel bij zukertort.

Mokumse Meesters
Het toernooi is afgelopen. Tom en Francisco zijn ergens onderaan geëindigd, wat je ook mocht verwachten gezien hun ratings en die van de andere deelnemers. Ze hebben wel mooie dingen laten zien. Francisco's huzarenstuk stond al eerder op de site.
En Tom won een paar dagen geleden geweldig mooi van Khoi Pham: Paardoffer, Torenoffer, en mat in 22 zetten. Hier de partij.



Veteranen
Het Amsterdamse veteranen kampioenschap is weer gaande. Jildo staat één ronde voor het einde op de 2e plaats in groep A, woensdag 24 april is de laatste ronde. Spannend!
Victor Bartman doet het goed in groep B/C en Rob Lange staat hoog in groep D
Er zijn meerdere ENPS deelnemers bij de veteranen (Foto's: ©Tom

Best of the West
Bij Amsterdam-West wordt weer het jaarlijkse best-of-the-west toernooi gespeel, met veel deelnemende clubgenoten.
Jeannot Tuijnman is met nog 2 speelronden te gaan de beste ENPS-er, hij staat 12e met een score van 3 uit 5 tegen sterke tegenstand. Hij heeft dan ook een TPR van voorlopig 1972. Jord en Ailko doen het goed in de B groep.

SV de Raadsheer
Bij het Kattenburger open staan Steve en Jildo op 4 uit 6, Bas en Jeannot (wat komen we al die namen vaak tegen!) op 3,5 uit 6.
Ze deden bij de Raadsheer afgelopen woensdag ook nog aan paassgaschaak maar ik heb geen deelnemers & uitslagen kunnen vinden. Een update volgt nog wellicht.

Toernooi VAS
Er is een leuk open toernooi op komst. Op zondag 12 mei wordt bij VAS een variantentoernooi  gehouden ivm 50 jaar SGA.
Er worden 7 rondes Rapid gespeeld in steeds een andere variant: Hostage Chess, Atoomschaak, Muntschaak, Weggeefschaak, Moerasschaak, Schots Schaken en En Avant. Lees meer..

Speelschema interne ENPS
Hier de rest van het seizoen voor wat betreft de interne. Daarin lijkt Ardin af te stevenen op de eerste plaats van de tweede seizoenshelft, en vervolgens de kampioensmatch tegen voorzitter Bottema (winnaar van de eerste helft)

Niek

2 opmerkingen:

  1. In Schaakmagazine van deze maand staat een verslag van de Mokumse Masters. Zowel Francisco en Tom als ENPS worden genoemd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een leuke activiteiten! goed bezig mannen....

    BeantwoordenVerwijderen