roterende banner

vrijdag 26 april 2019

Een rustige koningsnacht voor de interne en ENPS 6

Op de avond cq nacht voor koningsdag organiseren ze bij Amsterdam-West altijd het populaire Oranje Snelschaaktoernooi, en dat was nu dus deze vrijdag. Waarschijnlijk zijn daar een boel ENPS-leden op af gekomen, want op onze clubavond was het héél erg rustig. Er waren maar 6 interne partijen, een historisch dieptepunt, volgens mij is dat in vele jaren niet meer voorgekomen.

Doordat ENPS 6 speelde was er nog wel wat reuring. Maar ook bij het zesde was de opkomst laag. Door 3 vooruit gespeelde wedstrijden, gisteren tegen ESPion 3, waren er maar vijf externe borden.

Helaas was er gisteren iets mis gegaan want de heren van ESPion begonnen de avond met een 0-3 voorsprong. Tóch wisten we het nog spannend te maken. Met een stand van 2½-3½ waren er nog twee partijen gaande. Allard en Victor waren over, en dat zijn twee mannen die voor verrassingen kunnen zorgen. We konden zelfs gewoon nog winnen dus!

Helaas, ze verloren beide, de eindstand werd een teleurstellende 2½-5½.

Intern waren het Ardin en Mark die hun posities bovenaan verstevigden. De verrassing van de avond was Johan van der Maas die ondanks een ratingachterstand van 350 punten Peter Hoekstra op remise wist te houden.

potremise

Alle partijen waren ook nog eens vroeg afgelopen. Voor elf uur zat het er al weer op. Deze avond zal als een van de kalmste ooit de geschiedenisboeken in gaan.

Uitslagen ronde 13    -    Stand    -    Kruistabel

Niek

2 opmerkingen:

  1. Uh rustig was het niet echt. Ten eerste ontbrak er een externe wl en moest Roeland op het laatste moment nog invallen en speelde Bert nu dan ook mee met de Interne, dit overigens zonder veel succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja ik moest tegen een aanstormend jeugdspelertje van de Caissa jeugd ene Jord ,groot talent ! Wordt nog eens wat ,beste eigenschap van die jonge spelers ,ze drinken geen bier tijdens de wedstrijd .

    BeantwoordenVerwijderen