roterende banner

dinsdag 5 december 2017

Aran verslaat GM

NK RAPID Amstelveen cne-nkrapid.nl
3e CNE Nederlands Kampioenschap Rapid op 3 december 2017 in Amstelveen

Ik deed mee in de A-groep en begon goed met 3,5 uit 4 met in de vierde ronde een heugelijke partij tegen GM Jonkman. In de 5e ronde had ik goede kansen tegen een sterke IM Stefan Kuipers,maar ik verknoeide de mooie stelling.Ik eindigde met 4,5 uit 7 De enige speler van ENPS-er die ik verder tegen kwam tussen de meer dan 150 schakers/schaaksters was Jeannot Tuijnman die slechts 1 puntje maakte in de A-groep.Hij had qua rating wel mee kunnen doen in de B-groep,maar verkoos om er een leerzaam dagje van te maken!

Een onverwachte overwinning op de sympathieke GM die me op 3,5 uit 4 bracht. In ronde 5 werd ik gekoppeld aan de sterke meester Stefan Kuipers(2446). Het werd een bijzonder potje....

Indien ik deze partij had weten te winnen dan had ik de volgende ronde op bord 1 tegen Lucas van Foreest gemogen.Het mocht helaas niet zo zijn. Ik eindigde het toernooi nog met een nederlaag tegen J.Lopes en in de laatste eindelijk weer eens een puntje tegen Chris de Saegher.

Lucas van Foreest won de open a-groep met de mooie score van 6,5 uit 7. Zijn grote broer Jorden van Foreest werd Nederlands kampioen rapidschaak door een zeer sterk bezette 8-kamp te winnen

Oh ja !,ik kwam na de partij tegen Jonkman, Tom Bottema nog tegen,hij speelde zelf niet mee en moest ook snel weer weg wegens werkzaamheden. Maar dat was dus nog een ENPS-er.

Aran

6 opmerkingen:

 1. Dank voor het verslag, Aran. De volgende Van Foreest dient zich dus alweer aan. Michiel Smit zal me dit wel niet in dank afnemen, gezien zijn score, maar er was een derde ENPS-er actief.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik liftte mee met Bottema ,zag Aran wel en ook Jeannot en Michiel ,heb 1 partijtje van Michiel gevolgd,kijk Michiel is als schaak Noor geregistreerd maar hij kan net zo goed als schaak Japanner geregistreerd staan ,want in echte Kamikaze stijl ging hij naar voren met zijn koning ,om een paard te pakken ,lukte wonderwel maar na Da2 verloor hij zijn dame ach ja ,zou Michiel Dame en Koning met elkaar verwarren ??

   Verwijderen
  2. Wacht maar tot de volgende volgende Van Foreest zich in het topschaak gaat mengen. Machteld van Foreest wordt de sterkste, let maar op.

   Verwijderen
  3. Maar geloof mij niet, zie zelf:

   https://www.youtube.com/watch?v=7y-1QdYMrfQ

   Verwijderen
 2. wauw Aran, wat een spectaculaire partij tegen Jonkman!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was zeker leerzaam. Nieuwe opening geprobeerd met zwart. Overigens dit jaar 1 overwinning gescoord. Echter in 2016 2 winst partijen. Ik ging dit jaar voor verbetering resultaat.... Het liep dus anders. Al met al geweldig toenooi met veel bekenden, mooie partijen en uiteraard sterk deelnemersveld. Aanrader voor andere ENPS'ers.

  BeantwoordenVerwijderen