roterende banner

zondag 20 december 2015

Ronde 15; praatje plaatje


Het begin van vrijdag 19 dec. Zes (huidige-, oud- en/of toekomstige-) kampioenen schudden elkaar de hand. Rechtsachter zit voorzitter Kees Bakker, hij doet verslag:

De avond die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Tom is Herbstmeister van ENPS geworden en heeft daarmee zijn felbegeerde ticket naar de clubkampioenschapstweekamp (nationaal dictee woord?) binnen. Gefeliciteerd! Overigens was dit nog allerminst zeker want de rekenaars hadden goed gezien dat Steve bij winst nog een redelijke kans zou maken.

Marcello was het eerste klaar, doortastend als altijd had hij in no-time van Bas verloren. 

Ik speelde de opening incorrect op zet 4, Peter Hoekstra profiteerde er niet van en de partij werd al snel remise. De reden waarom Niek mij vroeg dit verslag te schrijven. Aangezien ik niet zo’n vlotte pen heb, doe ik dit in praatje plaatje stijl. Veel beeld en weinig tekst. Ideaal voor de redacteur met weinig tijd en doorgaans zeer gewaardeerd door het grote publiek. Let maar eens op de tijdschriften die je zoal tegen komt, het staat er vol mee.


Stefan en Peter N. speelde een triller, als pokerspeler gingen ze beiden "all in" en pakte Peter de pot.

Asha speelde tegen Duco, een partij die op en neer leek te gaan, eerst stond de een gewonnen daarna de ander, in het eindspel leek het voor Asha nog mis te gaan, maar met vaste hand wist de remise toch binnen te slepen. goed gedaan!
Ron van Leeuwen vrolijkte de avond op behalve die van Tom. Tom leek met zijn dame vernietigend binnen te komen en eerlijk gezegd moet hij enorm gewonnen hebben staan, echter de kwaliteit van Ron is een zekere onverzettelijkheid in onoverzichtelijke stellingen. Hij keerde het tij en pakte de winst.
Ook Duck en Jord maakte er een triller van, Duck deelde de eerste klappen uit, maar kreeg er direct een paar terug, toen het stof neer dwarrelde was er remise op punten.
Naast E4, was er nog een externe partij voor E3 speelde Arjen tegen de topper van Isolani: Almar Sternau. Almar is een sterke speler en met zwart een lastige opgave voor onze rijzende ster. Isolani is de concurrent in de 2de klasse A van E3 en elo favoriet. Je begrijpt eigenlijk de wedstrijd van de avond, die Arjen met een welverdiende remise kon belonen. Een prachtig uitgangspunt voor 8 jan. Hup E3!
Steve deed wat van hem mocht worden verwacht, hij legde Pieter op de pijnbank en duwde hem over de rand.
Tom leek nog veel moeite te hebben met onze voormalig clubkampioen Mark Hecker. Maar na een slimme toren ruil bleek er een pion van wit te hangen en was de ban gebroken.
In de serre werd er een vermakelijke partij gespeeld. Niek speelde vol op de koningsaanval, die net niet doorsloeg. Op het moment dat Boudewijn het initiatief over zou nemen, koos de Landsmeerder eieren voor zijn geld met een handige zetten-herhaling.

​Leuk of niet? In de eerste zin staan 8 taalfouten, wie kan ze benoemen?

Forza ENPS!

7 opmerkingen:

  1. Leuk verslag Kees, goede foto's Niek.

    Het is een spannende eerste periode geweest, gefeliciteerd Tom! Mijn score 8 uit 11 was helaas net niet voldoende.

    Nieuwe kansen voor iedereen volgend jaar met de tweede periode, alvast de beste wensen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad goed&leuk verslag! En wat de foto's aangaat, dank voor het compliment, maar ze zijn fifty-fifty van Kees en mij.

      Verwijderen
  2. Natuurlijk is praatje plaatje leuk; het hoort ook bij deze tijd waarin mensen niet vaak moeite willen doen voor enige diepgang. De foto's zijn prachtig, vooral de eerste vind ik goed gelukt.
    Tom gefeliciteerd met je herfstkampioenschap en Steve heeft je er hard voor laten werken, maar daardoor is het extra verdiend.
    Ik wens iedereen fijne kerstdagen toe en zie jullie hopelijk op 1 januari bij de filmavond.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tom van harte! Wel verdiend zo lijkt me.
    Tot in het nieuwe jaar.

    BeantwoordenVerwijderen