roterende banner

dinsdag 6 januari 2015

Staat van de Club

Beste Schaakvrienden

Het gaat goed met de club in meerdere opzichten. Er hangt een gemoedelijke en sportieve schaaksfeer en we hebben een spannendere competitie dan ooit te voren. Elke week is er veel te beleven. Sportief gezien gaat het ook goed met een team in de KNSB competitie en een tweede team dat nog nooit zo sterk was en goede kansen maakt om de competitie te winnen. We hebben een levendige website en er zijn aan de lopende band leuke initiatieven. Er is discussie over van alles en elke mening telt. Ook de organisatie van de club, ondanks dat we gebukt gaan onder een interim voorzitter, loopt naar behoren. Al met al een club om trots en zuinig om te zijn. Om de club goed te laten blijven lopen moeten we wel blijven investeren in de toekomst van de club. Daarom vraag ik graag jullie aandacht voor een aantal van mijn zorgpunten:
Een van de heikele punten voor het bestuur (hier wordt veel energie op verloren) is het innen van de contributie. Het is doorgaans niet heel erg cool om namens de club te vragen of contributie betaald kan worden. (We zijn overigens een van de allergoedkoopste schaakclubs van Nederland) Uiteraard zit iedereen te wachten op een acceptgiro of eenvoudige PIN betaling echter dat kost de club zeker 1,50 per lid, wat we zonde van het geld vinden. Daarom hierbij de vriendelijke oproep de contributie zelf over te maken zodra je dit leest. Aan de rechterkant van de internetversie van deze blog staan de details.
In december is Sander richting Spanje vertrokken om daar zijn droom te verwezenlijken. Fantastisch, maar met zijn vertrek is er ook een leemte ontstaan. Sander was naast bevlogen extern wedstrijdleider ook een van de actieve scheidsrechters. Daarnaast verzette Sander als stille kracht enorm veel werk voor de club. We zijn dus op zoek naar een nieuw bestuurslid, Bas heeft de rol van extern wedstrijdleider op zich genomen en zijn we dus opzoek naar een nieuw intern wedstrijdleider / bestuurslid. Mocht je er over twijfelen of het iets voor je is, dan is het verstandig eens een balletje er over op te gooien. Er is een begeleidingstraject en een inwerkperiode  voorzien, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je in het diepe belandt.
Verder kan de club immer allerhande hulp gebruiken, van schaaklessen, tot materiaal, van teamcaptain tot scheidsrechter. In het verleden hebben we bijvoorbeeld cursussen tot scheidsrechter vergoed en zijn er altijd mogelijkheden je talenten voor de club in te zetten. De club en jij zelf varen er wel bij.... (volgens wetenschappers worden mensen gelukkiger als zij zich voor de community kunnen inzetten)

Tenslotte nog een vrolijke noot, op de ledenvergadering hebben we het reis- en onkostenfonds voor de KNSB competitie in het leven geroepen. Het was een oplossing waarbij de draagkrachtiger clubleden iets extra’s konden doen (50 euro was het ‘anker’ bedrag) om de extra kosten van de KNSB competitie niet direct te laten leiden tot een hogere contributie voor de hele club. Nu hebben al een aantal leden een extra bedrag over gemaakt naar de penningmeester onder de noemer “reisfonds KNSB”, maar vroegen onlangs nog meer leden hoe ze ook een bijdrage konden leveren. Bij deze dus: Je kan een extra bedrag overboeken naar NL70INGB0000081210 tnv ENPS Amsterdam onder de noemer “de KNSB is OK”.

Forza ENPS!
Kees

17 opmerkingen:

 1. Ik heb mijn contributie inderdaad nog niet betaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Dit moet Robin zijn ! gok ik zo

   Verwijderen
  2. Bert gokte natuurlijk dat jíj die nieuwe intern wedstrijdleider bent Robin. En daar sluit ik mij van harte bij aan!

   Verwijderen
  3. Nou ja ! Ik had maar 1 uitroepteken gebruikt !!!!!!!!!!! En noch val ik door de mand ! De nieuwe w.l. moet volgens mij aan 3 dingen voldoen 1) precies zijn ( ik val af ) 2 ) betrouwbaar zijn ( val weer af ) 3) moet met de computer overweg kunnen ( val in het ravijn ) maar Robin en Tom K d G voldoen hier wel aan ! Tot morgen maak 2 schalen met salade en worst\ kaas vanwege mijn absentieverleden week Bert

   Verwijderen
  4. Lekker. Wat kijk ik er weer naar uit zeg, naar vrijdag.

   Verwijderen
 3. Nou dan kan Anoniem ook wel intern WL worden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gemoedelijk en sportief, dat geldt misschien voor sommigen, zoals de eminente Kees, maar zeker niet vooral allen bij ENPS, en in de wereld is het ook anders. Heel anders. Misschien publiceert NRC deze heet van de naald brief wel (mijn forum hier ben ik kwijt want Niek publiceert mijn inzendingen niet meer :-)

  Je suis Charlie

  Vanavond, 7 januari 2015, kon ik niet thuis blijven en fietste naar de Dam.
  Daar stonden zo'n 50 mensen, waaronder een paar politici.
  Er werd alleen gefluisterd en niemand zei Islam.

  Als je weet dat een gesprek niet mogelijk is wanneer de gesprekspartners de gedachte niet kunnen toelaten ''ik zou het bij het verkeerde eind kunnen hebben", ja dat de doodstraf staat op apostasie, waarom zou je dan nog het gesprek willen aangaan, zelfs fluisterend?

  De tijd is gekomen om te schreeuwen: we willen niet spelen met jullie speelgoed.
  Het evangelie luidt: art. 147 Wetboek van Strafrecht is geschrapt. Op 1 maart 2014. Eindelijk een beschaafd land.

  Voor die beschaving mag mijn naam worden gepubliceerd.

  Ruud van Caspel, mede namens Theo van Gogh die geen stem meer heeft
  Amsterdam

  Geachte redactie: het bovenstaande voor uw rubriek Opinie en Debat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ruud, ik heb nooit gezegd dat ik je stukjes niet meer ga plaatsen hoor.

   Verwijderen
  2. dat dit debat opduikt bij enps zegt wel wat. vond dit stuk interessant. amerikaans webmag, goed moment om even afstand te nemen. www.slate.com
   nog fijn nieuwjaar allemaal en groeten voor vanavond. gr.rr

   Verwijderen
  3. hierboven: artikel heet 'europe's brutal truth'.

   Verwijderen
 5. Een gemoedelijke sfeer schept het vertrouwen dat nodig is op het scherpst te spelen én te spreken. Dat maakt onze club aangenaam en uitdagend, voor wie behoefte heeft aan uitdaging, op het geblokte of het sociale speelbord.

  Dat gezegd hebbende: Tijdens het lezen van jouw kattebel, Ruud, kwam bij mij één vraag op: waarom zou iemand op de Dam "Islam" zeggen? Of fluisteren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik dat wel begrijp Chiel: niemand durfde daders of oorzaken zelfs maar te noemen. Maar ook voor mij was het iets te moeilijk, ik moest de betekenis van "apostasie" en "art. 147" even nazoeken. Maar ik hoop dat het geplaatst wordt Ruud! Ik zal vanmiddag de opiniepagina er op naslaan.

   Verwijderen
 6. Leuk die populaire berichten in de rechter kolom!
  Charlie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er is een wijziging in het programma: op 23 januari gaan we rapid spelen. Dit stond oorspronkelijk gepland op 30 januari, maar dan moet het SGA cup team spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel goed Pieter, ik heb het in de agenda's in de rechterkolom aangepast.

   Verwijderen