roterende banner

zaterdag 31 januari 2015

ENPS wint cupwedstrijd van MSK

We speelden vanavond onze eerste ronde in de SGA beker-competitie tegen MSK, dat zeer sterk aantrad. Speciaal voor onze wedstrijd had MSK namelijk een sterke speler opgesteld die anders vrijwel nooit voor hen speelt. Het gaat om Tom van Wagensveld, en de reden dat hij nooit voor MSK speelt is nogal bijzonder: MSK heeft namelijk zijn clubavond, net als wij, op de vrijdag. En vrijdag kan Tom van Wagensveld nooit, want dan bridged hij. Zijn bridgeclub heet, hou je vast, ENPS... hij is dus een soort van clubgenoot van ons! Maar juist tegen ons besloot hij bij wijze van uitzondering een avondje niet te gaan bridgen. Dubbel verraad eigenlijk! Gelukkig heeft de einduitslag er niet onder geleden:

Ik ben captain van het cupteam en was niet van plan te spelen, maar om 19:00 uur belde Bas dat hij ziek was. Ik viel in en speelde een dramapartij. Door een kleine hallucinatie (7. Lc4?) gaf ik een stuk weg en kwam verloren te staan. Er waren nog wel vage kansjes. Een van die vage kansjes kreeg ik zowaar in de schoot geworpen (14. ... Pxf7?)  Daan Poldermans wilde de partij graag gepubliceerd zien, dus ik geef hem hieronder, maar wel met de opmerking dat ik er bepaald niet trots op ben. Wel op de einduitslag, dat spreekt voor zich. We gaan onze Cup terughalen!!

Interne ronde 4
Intern deed Theo Bakker goede zaken door een Bye aan te vragen (we waren oneven). Hij kon zo lekker de spannende wedstrijden volgen en ontspannen de eerste plaats innemen:
 Partijen - Ranglijst - Kruistabel
 Niek

6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd mannen! Hopelijk kan ik de volgende keer wel een steentje bijdragen. Gisteravond zouden jullie mijn bijdrage (gehoest en geproest) waarschijnlijk niet erg gewaardeerd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed gedaan mannen!

  en Spanje doet Sander beslist geen kwaad, mooie overwinning op Ron.
  Groet,
  Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was gisteren bar en boos weer ! En dan hoor je dat diverse ENPS ers met de fiets helemaal uit verre oorden ( Nieuw-Sloten en Slotermeer zijn gekomen,kijk dat is clubliefde,daarom terecht dat de club wat hapjes voor deze trouwe klanten heeft bereid Binnenkort ( ligt aan Niek met zijn frituurpan ) Warme hapjes ( bitterballen )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi van ons cupteam, gefeliciteerd. Een goed vooruitzicht dat we ze nog een keer aan het werk kunnen zien. Ik was een beetje grieperig en daarom niet gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgende week spelen al onze teams extern. Ongekend!
  De laatste keer dat dat gebeurde hadden we er vast maar een.

  Net even de tegenstand gepeild: Er zit best een mooie score in voor ons
  zesendertigtal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een partij Niek. Wij zijn pas in februari maar dit is vast wel dé zwendel van 2015.

  BeantwoordenVerwijderen