roterende banner

zaterdag 8 november 2014

Interne ronde 10

Partijen - Ranglijst - Kruistabel
Het was de avond van de zwartspelers, 9x zwart 2x wit. Tom en Steve hadden een parel van een partij, Steve had een droomstart, maar Tom won.
Kees

Commentaar Tom: Parel is wat veel eer. Maar het was spannend. Steve had na het fraaie 17. Pd5! met 18. Pf4! (18... Pc5 19. d7+!) moeten verder gaan. Dan staat hij gewonnen. Na 18. Pc7? haalde ik opgelucht adem. Ik sta objectief gezien nog niet beter maar de zwarte stelling speelt makkelijker (voor een mens).

2 opmerkingen:

  1. Waanzinnige partij zeg. Heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Steve tegen Tom was inderdaad een zeer aantrekkelijke partij, waarbij ik lang dacht dat Steve veel beter stond. Er heeft zich een duidelijke top 5 afgetekend, waarbij Niek het erg goed doet; moet hij niet eens invallen in het 1e? De laatste rondes zullen spannend worden, mede omdat Steve al een hoop toppers heeft gehad en Arnth en Tom nog niet. Kees gaf overigens een leuke training over wat wel en niet mag tijdens een wedstrijd. Vooral de opmerking dat een van onze clubgenoten een paard wel eens neerzet met de neus naar de kant waar hij juist niet van plan is om iets te doen, vond ik een eye-opener.

    BeantwoordenVerwijderen