roterende banner

zaterdag 16 november 2013

Interne ronde 10

Wat een spektakel was het op de tiende ronde in de interne. Bijna ons gehele eerste team werd intern door de lagere goden over de knie gelegd. En niet eens door toevalligheden en stellingsgeluk, maar de partijen waren van het begin af aan een prachtig vuurwerk. Peter H, Peter N, Kees B, Pieter O en Mark H leken tegen elven allemaal spectaculair ten onder te gaan tegen resp. Bas, Tony, Niek, Arjan en Johan. Alleen Arjan en Bas faalden helaas in de afwerking. Met name voor Bas was dat een drama, want wat stond hij lang goed en/of gewonnen tegen ENPS' nummero 1 Peter Hoekstra - die hard op weg is de 2100 bariere te slechten. Op de foto zie je de pionnen van Bas op de derde rij staan, klaar om op te rukken naar de promotievelden. Waar het mis ging weet ik niet, ik had zijn punt al geteld en was gaan vluggeren.
Ik hoop dat de winnaars hun partijen allemaal naar me emailen. Ik zal een dezer dagen mijn partij tegen Kees invoeren en hier bespreken. Over angstgegners gesproken. Recentelijk schreven Rimme en Bas erover, maar ik kan er ook over meepraten. Altijd verlies ik van Kees. Mijn laatste winst komt uit 2001 ofzo. Hij weet mij altijd te verlammen, door zijn catenaccio-spel leg ik meestal gewillig mijn hoofd in de strop. Vanavond gelukkkig eens niet, Kees kwam er niet aan te pas. Met als gevolg dat ik eerste sta, ik kan mijn geluk niet op!
ENPS 5 speelde tegen Laurierboom, een beladen wedstrijd vanwegde de transfer dit jaar van Jan de Vries van hen naar ons. Jan verloor, en ik schatte de kansen van ons viertal ook slecht in maar het werd gelukkig 2-2
 Niek
Partijen - Ranglijst - Kruistabel - Punten per ronde - Punten per speler

1 opmerking:

  1. Vooral Bas-Peter was erg spannend en interessant. De materiaalverhouding was in het middenspel dat Bas een dame en pion had veroverd voor drie lichte stukken. Die partij wil ik graag geanalyseerd zien, maar ik begrijp wel dat Bas erg baalt dat hij het uiteindelijk toch verloor.

    BeantwoordenVerwijderen