roterende banner

zaterdag 30 november 2013

E1 verliest van De Wachter, en weer waren er kansen

Peter H   Sterk gespeeld, hij stond naar eigen zeggen gewonnen, verliest helaas in tijnood. Franse verdediging (Tarrasch met f4), Peter was bezig aan de damevleugel waar hij beter stond terwijl zijn tegenstander actief aan de koningsvleugel was maar Peters Koning bleef in het midden.
Peter N   Hetzelfde (soort van damegambiet). Peter ging voor een mataanval, maar het heeft hem mischien te veel tijd gekost.
Mark  Verloor vrij snel in een franse partij, doorschuif variant dacht ik, ik heb er weinig van gezien.
Pieter O   Verloor al in de opening: 1.e4 e5 2.Pf3 Pc6 3.Lb5 Pf6 4.d3 Pe7?! (zie diagram) 5.Pxe5? c6 gevolgd door Da5 en dag paard, dus 6.Pxf7 maar 2 pionnen zijn niet genoeg voor het stuk. Pieter heeft zijn best gedaan om terug te komen maar het lukte hem helaas niet.
Kees   Het ging fout in de opening (mislukte siciliaan) en Kees vocht maar verloor uiteindelijk
Steve  Ik stond goed vanaf de opening (Gruenfeld Russian system), speelde een onnauwkeurige zet in het eindspel, T+3 pionnen tegen Loper en 4 pionnen, alle pionnen op dezelfde vleugel) moet remise zijn, ik weiger echter een remiseaanbod en blunder direct daarna, ik weet niet of ik verloren sta maar in ieder geval slecht, gelukkig blundert mijn tegenstander een pion een paar zetten later en ik win.
Eric   Stond de hele tijd lekker in een Nimzo, maar toch remise
Ruud   Was ook nooit in de problemen voor wat ik ervan heb gezien, kreeg een eindspel met Dame Toren en Paard tegen D + T + Loper met 5 pionnen voor beide spelers (klopt dat?). Ruud stond ietsje beter dacht ik, ik weet niet hoe hij heeft gewonnen .

2½ - 5½ dus, wij spelen nu voor de handhaving, het moet lukken,volhouden, vanavond had het ook 4½ - 3½ voor ons kunnen zijn.
Steve

Ik maakte met wit eerst remise in een Tarrasch - omdat ik niet zo in vorm ben is het beter eerst remise te maken en dat deed ik nogal gruwelijk: 1. d4 - Pf6, 2. Pf3 - e6, 3. c4 - d5, 4. e3 - c5, 5 Pc3 - Le7, 6. cd5: - Pd5: 7. Pd5 : ed5:, 8. Lb5+ - Ld7, 9. Ld7: - Pd7:, 10. dc5: - Pc5, 11. 0-0 - 0-0, 12. Ld2 - Te8, 13. Lc3 - Pe4, 14. Ld4 (zie diagram) en na vervolgens wat manoeuvreren ging de pion op d5 verloren en won ik. Ik zal er niet over naar huis schrijven.
Misschien is voor ons allen eerst maar remise maken toch niet zo'n gek idee als we ons willen handhaven.... 

Ruud

5 opmerkingen:

  1. Het was verschrikkelijk wat er op het laatst bij mij gebeurde en ik ben ook nog diep teleurgesteld. Ik zal later deze week proberen een analyze te maken van deze toch wel interesante partij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was ook verschrikkelijk wat er bij mij in de opening gebeurde (zie diagram). Ik snap mezelf ook niet, dat ik wel moeilijke opgaven op Chesstempo aankan en dit over het hoofd zie. Ik dacht wat kan hij doen na Pxe5? Meestal is er een dameaanval over de d lijn in dit soort situaties, maar dat kon niet. Als hij c6 speelt dan speel ik Lc4 en val f7 twee keer aan. Dat is bijna mat en dan moet hij d5 spelen. Dat is verder niet erg. Dat dacht ik dus. En Da5+ helemaal over het hoofd gezien. Overigens stond het na Pxf7 -0.80 volgens Rybka en 2 zetten later -0.10, dus ik heb het verderop in de partij laten liggen. Ik kon geen goed plan vinden.

    Wel verheugend was dat we twee nieuwe enthousiaste leden hebben: Tom en Robin. Welkom!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een grapje van de ander moet je beantwoorden met een grapje van eigen makelij, zoiets als het ja-woord bij het sluiten van het huwelijk.
      6. Pc4 cb5: 7. Pd6 mat.

      Verwijderen
    2. Kop op ! boys,ik denk dat we nog te veel champagne in ons hoofd hebben van het zeer succesvolle afgelopen seizoen,Niet bang wezen om fouten te maken beuken maar!!!!!!!! FORZA ENPS !!!

      Verwijderen
    3. Tsja Pieter had nou maar eerder dit filmpje gezien. (het heeft zelfs een naam ! (mortimer trap nl ) )
      http://www.youtube.com/watch?v=wntv7HrF5vQ . Mosterd na de maaltijd ?
      Er staan nog een hoop andere filmpjes met valstrikken in.

      Verwijderen