roterende banner

zaterdag 23 november 2013

ENPS speelt extern gelijk, Intern ronde 11

Intern
Partijen - Ranglijst - Kruistabel - Punten per ronde

Extern
Een half ei is beter dan een lege dop zeggen ze. Maar ons 4-4 gelijkspel tegen Almere voelt toch als een lege dop. ENPS 2 won gisteravond tegen Almere 4 drie partijen, twee keer werd het remise en er werd drie keer verloren. Deze drie nullen waren middelgrote tot maximale catastrofes waarin we zo'n 2 à 3 punten lieten liggen. Tel daar de remise van Jan Velde bij op, hij stond namelijk ook gewonnen, en 6½-1½ zou een redelijke uitslag zijn, maar ook 7½-½ had geenzins opmerkelijk geweest. Het werd dus 4-4. Wat heeft ENPS dit seizoen?! Ik ben de wanhoop nabij.

Ik stond zelf direct na de opening lang overweldigend, maar verblunderde op zet 30 een vol stuk. Ook Ronald stond zeer comfortabel, waar het mis ging, ik weet het niet. Johan van der Maas spande de kroon. Hij was als laatste bezig, bij een 4-3 score in ons voordeel. Hij had een eindspel met loper + toren + extra (vrij)pion waartegenover Almere slechts een toren kon stellen. Beide spelers hadden nog tien minuten op de klok. Het kostte johan allemaal te veel tijd, de pion ging onnodig van het bord en de klok gaf weldra 1 tegen 3 minuten in ons nadeel aan. Johan bood remise aan, met een loper meer dus. Afgeslagen. Er werd doorgeschoven, doeloos en zonder winstplan, duidelijk was dat de race tegen de klok het enige was waarop werd gespeeld. Wist Johan dat dat een remiseclaim rechtvaardigd? Nee, hij wist het niet!!

Met nog 35 sec deed Johan een illegale zet, na straftijd erbij voor de tegenstander stond er ½-4½ minuut op de klok. Dat was te veel, Johan verloor en was achteraf bijna ontroostbaar. Toch werd het nog een gezellige nazit en hebben we weer goede hoop op de toekomst bijelkaar gesprokkeld. Snel vergeten dit drama en moedig voorwaards! De helden van het tweede waren gisteravond trouwens Bert, Chiel en Bas. Zij waren de puntenmakers.
Niek

7 opmerkingen:

  1. Hoi johan heb net 1000 koffiefilters van bravilor gekocht 19.95 euro,kom ze a.s vrijdag om 7,3O uur brengen.Ben je al een beetje over de slag heen'? erg om zo te verliezen enfin een flinke borrel doet wonderen!!! Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar zijn veel borrels voor nodig. Dat is mooi voorlopig genoeg koffiefilters.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeioeioeioeioeie.......

    Wat moet dat zenuwslopend zijn geweest. Jammer, Johan. Volgende keer beter!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat is de uitslag geworden van ENPS3 tegen Grasmat?

    Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Helaas 51/2-21/2 verloren . Tony redde de eer met een prachtige aanvalspartij. Peter, Theo en ik scoorden schamele remises. *sniff*

    BeantwoordenVerwijderen
  6. nog wat andere nieuwswaardigheden: 1) gisteren heb ik vooruit gespeeld voor ENPS5; 2) tegen de Volewijkers, ja die van dit voorjaar... 3) Sander bood geheel belangeloos vervoer en support aan, dat scheelde mij een lange, donkere fietstocht; 4) Arjan sloot zich aan en zo waren er op deze avond bijna evenveel ENPS'ers als VW's (beetje overdrijven mag); 5) mijn tegenstander, Jur, was dezelfde waarover ons gedroomde kampioenschap dit voorjaar is gestruikeld; 6) het was een lange partij en ik stond vanaf snel een pion achter; 7) het was een gezellige avond, helemaal toen Jur na 12u 73 werd. biertje!
    en, o ja... 0-1 voor ons! volgende week meer. gr.rr

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fantastisch Rimme. Dit is het keerpunt van het seizoen '13/'14, vanaf nu koppen we ze d'r allemaal in!

    BeantwoordenVerwijderen