roterende banner

dinsdag 19 oktober 2010

E1 behoudt 1 punt voorsprong 1-2 tegen TAL/DCG2

Gisteravond speelden Kees en Ben de tweede en derde partij vooruit tegen TAL/DCG2 op borden 1 en 2. De laatste 5 partijen worden volgende week maandag gespeeld. Ben vocht een theoretisch duel uit met Willem Hensbergen, na 10 minuten waren er 15 zetten gespeeld en begon de partij pas echt. Willem offerde drie stukken voor een aanval, waarvan de laatste geweigerd moest worden, waarna de aanval doorsloeg en Ben helaas met lege handen kwam te staan. Kees speelde zijn derde koningsaanval op rij, dit keer tegen Joran Donkers (een jeugdtalent, hij bleef maar 'u' zeggen) en was wederom doortastend in het binnenslepen van het punt.

Groet, Kees

5 opmerkingen:

  1. Goed zo, meneer Kees!


    Bas

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wilt U mij ook eens leren hoe dat moet, een heuse koningsaanval?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil die partij van Kees trouwens best op de site kunnen bewonderen. Is dat mogelijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo mensen van Quibus (vooral Roeland Kief en Niek),

    Dit is een reactie van de tegenstander. 'n Wedstrijdleider mag inderdaad niet ingrijpen als hij/zij vermoedt dat er drie maal dezelfde stelling op het bord is gekomen. Dat moet de speler zelf claimen bij de leiding. Niek heeft het dus goed gedaan.

    Een ander akkefietje: er bestaat ook nog steeds een "vijftig-zetten regel". In mijn partij tegen Roeland ben ik tot achtenveertig gekomen.

    Saved by the bell.

    Groeten van Marc Souren (Raadsheer)

    BeantwoordenVerwijderen