roterende banner

zaterdag 5 oktober 2024

Ronde 5 intern

Partijen        Ranglijst        Kruistabel
Ik heb de ledenvergadering niet bijgewoond. Geen ruzie/knokpartij deze keer ;). 
De SGA beker is tentoongesteld! (zie foto)

10 borden intern en 1 vooruit externe partij.

Een aantal partijen:

Boudewijn en Arjen 1-0 waren als eerste klaar:https://lichess.org/yaH6YUZG
Arjen mist 17.Dg4! dreigt mat en damewinst.

Ik win een pion op b7 in de opening (12.Dxb7). Riskant en eigenlijk niet goed. Met 14...Da3 had Haydar veel druk kunnen oefenen maar hij liet me los.

Bart ontwikkelt vroeg zijn loper op f5 en liet daardoor zijn pion op b7 ongedekt. Ron pakt hem en in dit geval was het goed. Bart kon geen tegenspel genereren (het kon nog met bij voorbeeld 15...g5!), zijn stukken waren niet gecoördineerd en zijn stelling viel uiteindelijk uit elkaar.

Steven - Kees 0-1: https://lichess.org/K4nCwURU
Steven offert een stuk (14.Pxd5) voor 3 pionnen maar de stukken van Kees waren te actief. De witte toren op h1 heeft het licht niet gezien.

Ook hier een incorrect ;) stukoffer op d5 (na 21.exf5) voor chaos en een aanval op de zwarte koning. Eric blundert zijn dame in tijdnood (29...Dg7).

Remco - Albert 1-0: https://lichess.org/FHVoSOnf
Nieuw lid en SGA routinier Remco richtte al zijn stukken op de koning van Albert. De tegenaanval in het centrum kwam te laat (12...c5! en black is OK ipv 12...a6 en 13...c5). Remco wint materiaal en de partij.

Last but not least, het eerste (vooruit gespeeld) externe partij van dit seizoen:  ENPS 1 (Ardin) tegen ENPS 2 (Michiel):

Michiel - Ardin 0-1:https://lichess.org/zhUAX6Aw
Ardin komt beter uit de opening. Hij offert een stuk: 16...Pxe5?! in ruil voor 2 pionnen en veel activiteit. Niet helemaal correct volgens de computer (eerst op d3 slaan en dan Pxe5 wel) maar de stelling was lastig te spelen voor Michiel.
Michiel komt in tijdnood en mist een winnende zet in het eindspel (33.Pxe6!!). De stelling is gelijk (0.00) maar op zet 48 komt een blunder (48.Pd5??). Michiel moest dameruil voorkomen met bijvoorbeeld 48.Kh2 om remise te houden.
Steve

5 opmerkingen:

  1. Geweldig, magistraal verslag & foto's Steve. En zóveel partijen, wat een genot, goed bezig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad! Ik vind dat Steve zijn externe kanjerprijs uitgebreid moet worden met fotografie ;-)

    Nog een aantal opmerkingen over de overzichten:

    Partijen voor de ladder waren David Spaan - Dirk de Graaff, waarbij laatstgenoemde tot het gaatje (zelfs tot iets na middernacht) moest gaan om de welverdiende winst binnen te halen.
    De andere ladderpartij was Martin Rekelhof - Victor Bartman die al eerder op de avond soeverein door eerstegenoemde gewonnen werd

    De meest sensationele uitslag is natuurlijk de winst van groep B winnaar Martin Hulsing tegen clunkampioen Bas Jonkers. Omdat ik ook niet zo erg van donker bier houd heb ik mijn finalist-prijs aan Martin geschonken ;-)

    De kruistabel is per ongeluk op naam gesorteerd ipv op plaats, dank Niek voor het attenderen.

    Ik ben ook al ongeveerd halverwege met de notulen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook vermeldenswaard de verdienstelijke remise van Roeland tegen Gerben!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eric speelde goed in de opening, was blij dat hij f5 speelde want daardoor kwam er zoals Steve schreef chaos.
    Vanaf die zet kreeg ik opeens een aanval met als hoogtepunt mijn torenoffer (Txe5). Dat was een heel lekker zetje.
    Natuurlijk weet de computer het te weerleggen, maar achter het bord is het moeilijk te vinden. Zelf dacht ik dat Eric nog wel beter stond na Dg7 en pas met Tf7 de echte fout beging; Had zelf niet veel goede zetten gevonden als hij Tad8 speelt ipv Tf7.
    Stefan

    BeantwoordenVerwijderen