roterende banner

woensdag 9 oktober 2024

ENPS 4 weet het tij niet te keren

Ondanks dat ENPS 4 dit seizoen een divisie lager aan mag treden, is het er niet in geslaagd om het tij van vorig seizoen te keren. Tegen een sterk voor de dag komend Zwart op Wit 2 ging het 4e wederom ten onder met 5,5-2,5. Alleen Albert wist de eer te redden.We hadden nochtans met teamcaptains Victor en Bart sterke invallers voor Theo en Ailko in ons midden. Maar het mocht niet baten. Met een gemiddelde ELO van 1900+ was het vorig seizoen gepromoveerde Zwart op Wit 2 te sterk. Daar helpen zelfs 3 teamcaptains niet tegen. Het goede nieuws is dat dat waarschijnlijk de zwaarste wedstrijd van het seizoen was. De teamcaptain gelooft heilig in een wederopstanding in de komende thuiswedstrijd.

Arjen Wiering
tc ENPS 4

Uitslagen

5 opmerkingen:

  1. Invallers bedankt en een verdienstelijke remise van good old Victor, maar ik ben hier wel een beetje klaar mee. Met de vaste mensen erbij had het best 4 - 4 kunnen worden. Door dit soort gekut zijn we niet alleen gedegradeerd maar zitten we ook volgend jaar weer in de 3de klasse. Ik ga er eens ernstig over nadenken of ik nog wel extern voor ENPS wil spelen. Natuurlijk kijk ik ook naar mezelf, maar ik was er vorig jaar vrijwel altijd bij en was topscorer van het team en afgelopen maandag had ik gewoon een sterkere tegenstander.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar Daan, de afzeggers kunnen toch ook een hele goede reden hebben om een keer niet te kunnen?

      Verwijderen
    2. Dit is de status van het schaken. 7 avonden per jaar, men houdt die er niet voor vrij. Vind maar eens een team waarin de basisspelers alle wedstrijden spelen. De tegenstander had vorig seizoen zelfs 21 spelers nodig!

      Verwijderen
  2. Daan, het hangt toch af tegen welke tegenstander je speelt. Jouw tegenstander had een rating van 1848, dan speel je toch een leuke partij? Dan maakt het toch ook niet uit of je 2de of 3de klasse speelt. Het wordt pas vervelend als je steeds speelt tegen schakers met een veel lagere rating.

    BeantwoordenVerwijderen