roterende banner

zondag 15 september 2024

Verslag kascommissie

Beste leden van ENPS,
De kascommissie heeft gevraagd dit verslag te publiceren op de website. Zij hebben voor jullie, de leden, hun onderzoek gedaan.
Naar aanleiding van het verslag van de kascommissie heeft het bestuur in overleg met de penningmeester besloten het financieel verslag anders vorm te gaan geven. Tot nu toe, de laatste 15 jaar oid, werd de boekhouding tot aan de ledenvergadering steeds geactualiseerd en was er geen harde afsluitdatum op 1 juli, de balansdatum. Het voordeel hiervan was dat de cijfers van elk boekjaar goed op elkaar aansloten en jaar op jaar een gemakkelijke vergelijking mogelijk was. Dit was omdat de rekeningen van de schaakbond vaak tussen 1 juli en alv nog binnen kwamen. Hoewel dit dynamische systeem voordelen heeft, is het niet in lijn met hoe het officieel zou moeten. Het bestuur heeft de specialisten gevraagd de opzet aan te passen. In de overgangsperiode (dit jaar of volgend jaar) zal dat even wennen zijn, omdat eenmalig een verschuiving zal plaatsvinden.
Op de BLV van 4 oktober om 19:00 (*) is de verwachting dat we een aangepast financieel verslag en begroting kunnen presenteren. Daar wordt nu hard aan gewerkt.

Namens het bestuur, Kees

(*) NB, 4 okt, dit is dus anders dan in de notulen stond. BLV is de extra ledenvergadering met als enige agendapunt de financiële stukken
NB2, dit is de gehele interne agenda voor het komend jaar

1 opmerking:

  1. een medaille inmaak voor Johan als penningmeester/
    Niek als blog master/Roeland zelf als portier 👍😜

    BeantwoordenVerwijderen