roterende banner

donderdag 9 mei 2024

Veteranenkampioenschap (en het derde)

Gisteravond heeft het derde team haar seizoen afgesloten op Kattenburg, te gast bij De Raadsheer. We konden niet meer kampioen worden, maar net als Raadsheer2 wel tweede. In een rechtstreeks duel mochten we er dus om vechten. Helaas ging het jammerlijk verloren. Boudewijn op het eerste bord scoorde nog wel de volle winst, en Mischa, Marco en Eric remiseerden. Maar daarmee was de koek op, alle vier onze zwartpartijen gingen verloren, eindstand 5½-2½. Genoeg hierover zou ik zeggen, want ik heb leuker nieuws.

Eric vertelde me dat een week of drie geleden het Veteranenkampioenschap van Amsterdam was geëindigd. Het werd gespeeld precies hier in het clubgebouw van De Raadsheer, Gebouw De Poort, ludiek gelegen boven een weg.
Ik had dat toernooi helemaal gemist! Het was nota bene zeer succesvol voor onze clubgenoten, we zijn in alle drie de groepen in de prijzen gevallen. Wim Luberti ongedeeld tweede in groep A, Eric zelf ongedeeld derde in groep B en Victor gedeeld derde in groep C. Toch een voortreffelijk resultaat van de oudjes van ENPS!

Meer info op www.sgaschaken.nl/toernooien/open-veteranenkampioenschap/

Hier onder een foto van Victor in De Poort, gisteravond. Hij doet ook mee met de interne van De Raadsheer

2 opmerkingen:

  1. Van de 18 spelers in de A groep zijn er 8 jonger dan 65 ,w.o de kampioen Bezemer uit 1968 en Jildo ( 1964 ) en Aran ( 1961) .De hoogst geeindigde speler boven 65 is Wim Luberti ( 1954 ) Nou begrijp ik wel dat ze spelers van 50 + ook laten meespelen voor dat veteranen kampioenschap is prima ! Maar laat dan diegene die wel boven de 65 is en als hoogste eindigt in de klassering zich de nieuwe kampioen noemen ,uiteraard blijft het prijzengeld hetzelfde voor iedereen ! Bij deze wordt dan Wim Luberti de nieuwe veteranen kampioen van Amsterdam ! ✨✨✨🎉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Overigens hanteerde de SGA een soortelijk systeem in de jaren 70 ! Iedereen kon meedoen aan de titelstrijd maar de kampioen moest een SGA lid zijn ! Tot zijn verbazing werd mijn broer in 1973 uitgeroepen tot kampioen van de SGA ,terwijl hij slechts derde was geworden ! Qua prijzengeld verandert er dus niets ,alleen mag een ECHTE 65 plusser de titel veteranen kampioen van Amsterdam voeren ! Bert

    BeantwoordenVerwijderen