roterende banner

woensdag 29 mei 2024

BREAKING NEWS

ENPS versloeg in de finale van de Amsterdamse Beker de Volewijckers met 2.5 - 1.5
Daan Zult en Ardin Bosboom bewezen opnieuw van onschatbare waarde te zijn. Zij wonnen van respectievelijk Barry Brink en de Tigran Spaan. Marcel Peek maakte remise.

Het was vanaf het begin enorm spannend omdat Tom, bord 4, verdwaald raakte in Amsterdam Noord zodat we met een 1-0 achterstand aan de wedstrijd begonnen.

19 opmerkingen:

  1. Onzin!

    Ik verdwaalde, of, ik raakte zoek. Ik ben zeker niet verdwaald geraakt, ik zie de weg vinden als mijn eigen verantwoordelijkheid.

    Spannend was het nooit. Daarvoor waren de Volewijckers waren gewoon te slecht, dat blijkt wel uit het feit dat ook Marcel thuis had kunnen blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 5 vragen/opmerkingen:
      1. Wat is het verschil tussen verdwalen, zoek raken, verdwaald raken en de weg niet (kunnen) vinden?
      2. Vooropgesteld, ik ben daar zelf geen held in, maar met je mobiel en Google maps of hoe heet dat allemaal moet je het toch kunnen vinden?
      3. Speelde hier eventueel consumptie van een Chimay door de zoek geraakte een rol?
      4. Dat die Volewijckers gewoon te slecht waren is misschien niet helemaal respectvol, sowieso was het toch geen mega verschil in rating?
      5. GEFELICITEERD!

      Verwijderen
    2. Voor mij is er een verschil tussen zaken waar iemand de verantwoordelijkheid voor neemt en waarvoor niet.

      De trein was vertraagd vs ik had een trein eerder moeten nemen want ik ben op de hoogte van het matige track record van de NS. Met verdwalen maak ik het mijn verantwoordelijkheid, met verdwaald raken het die van de Volewijckers. Hun clubgebouw zou overigens duidelijker aangegeven hebben moeten zijn. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.

      Je bent geen held in het navigeren met Maps, zeg je zelf, Daan! Nou dan! Ik ook niet. Omdat Maps een k**systeem is, Daan!

      Er is een merkwaardig verschil tussen Maps in de auto "Neem over 100 meter de eerste afslag rechts" en Maps als voetganger "Vertrek in Noordoostelijke richting" Ja? welke richting is dat dan?

      En "Uw bestemming bevindt zich aan de linkerkant". Er waren die avond veel bestemmingen aan de linkerkant Ik gokte in een groot park op het grootste bruine gebouw, dat gebouw was het niet.

      Prosopagnosie zorgt ervoor dat beelden minder snel dan normaal tot herkenning leiden.

      Alcohol speelde mi geen rol bij het verdwalen, dan zou ik ook wel heel veel hebben moeten drinken. Niettemin, dat zou je wellicht aan mijn teamgenoten of de aanwezige Kees Bakker moeten vragen. "Was de voorzitter in kennelijke staat?" Bovendien, autorijden na het nuttigen van alcohol moet je gewoon niet doen, Daan!

      Ik schreef dat De Volewijckers gewoon te slecht waren, we gaven ze een 1-0 voorsprong en ze kwamen er niet aan te pas. Ik was die nacht duidelijk in een milde bui want in werkelijkheid was het krachtsverschil tussen ENPS en de Volewijckers groter. Op een gegeven moment hing zelfs de 5-0 in de lucht, zover kwam het echter niet.

      Respectvol ben ik zeker, twee spelers van de Volewijckers begonnen die avond de verbale versie van de polemiek jegens de voorzitter van ENPS op dezelfde toon.

      Verwijderen
    3. "" Hun clubgebouw zou overigens duidelijker aangegeven hebben moeten zijn !"" .................. Er is ergens in Amsterdam -Zuid een schaakclub die 2 borden buiten heeft staan die verwijzen naar het SPEELLOKAAL ! Hoe die club heet is mij even ontschoten ............Bert

      Verwijderen
    4. Dank voor uw uitgebreide antwoord, voorzitter! Overigens eens met de kwalificatie van Maps...spreek uit eigen ervaring, vorig jaar met vakantie in Spanje!

      Verwijderen
    5. Precies Bert!

      Artistiek en duidelijk tegelijk!

      Verwijderen
    6. Als je in het Noorderpark naar een schaakclub vraagt zegt bijna iedereen "" weet ik niet !"" Als je bij het Cornelis Troostplein ( De PIJP ) naar een schaakclub vraagt zegt bijna iedereen "" Bij de Kerk !"" Bijna 10 jaar staat daar vrijdag avond een bord met SCHAAKCLUB er op ,met een pijl die verwijst naar de ingang ! S,avonds is dat bord ook nog eens verlicht met kleurige lampjes ! Als de Volewijckers advies willen hebben over een bord ,kunnen zij zich wenden tot mij . Bert

      Verwijderen
  2. stel dat jouw redenering zou kloppen Niek, stel, stel, zelfs in dat geval zou het pas na een uur spannend zijn geweest. Vanaf het begin (20 uur) was toch nog niet bekend dat ik het clubgebouw noet zou kunnen vinden?

    Zeg daar maar eens wat op!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toch een vuige streek van die Noord -Amsterdammers ! Weer gebruik maken van hun mobiele clubhuis ! Met John Spaan als uitkijk "" Ja jongens rijden maar weer die voorzitter komt eraan !"" En hup weer was het clubhuis verplaatst .En die voorzitter fronste maar weer eens zijn wenkbrauwen "" Zou toch gezworen hebben dat ik dat clubgebouw hier net zag staan !"" Nou is die locatie van dat clubgebouw Het Noorderpark maar dat is een enorm groot park ,beetje alles boven Metro station Noorderpark noemen ze Noorderpark aka het Amazonegebied van Nederland ! Zelf Winnetou zou hier verdwalen ! Bert

      Verwijderen
  3. Wat blijft is de kater van de huid die wij weliswaar te koop aanboden voordat de beer geschoten was maar die niettemin nog steeds niets heeft opgebracht ook niet nu we m in bezit hebben. En daarvoor stel ik Stefan L aansprakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze begrijp ik niet. Kan anoniem dit uitleggen??

      Verwijderen
    2. Daan, dat zit zo: ik was om 21.02 ter plekke, en constateerde direct dat we ondanks mijn reglementaire nederlaag zwaar favoriet voor de beker waren, liet daarover geen twijfel bestaan binnen de ENPS-appgroep, kortom ik bood direct de huid van de beer te koop aan. Maar onder aanvoering van Stefan weigerde iedereen hem te kopen. Ik zit er nu nog mee in mijn maag.

      Verwijderen
    3. Ben wel geinteresseerd in die huid van die beer ! Wel nog enige details graag ! Wat voor beer is het ? Een Koala beer ? Een Grizzly beer ? Een bruine beer of een Teddy beer ? Ja ik zie overal beren op mijn weg !

      Verwijderen
  4. Van de laatste 10 edities won ENPS er 5!! Geweldig hoor, een topprestatie van alle spelers, met MVP Daan Z: 3 uit 3!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Na de winst moest het beste moment van de avond nog komen: de voetbalverhalen na afloop. Ik heb onthouden dat de documentaire over Maradona is een must see klassieker is….
    Forza ENPS
    Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En wat lees ik nu? Zou thuisvoordeel niet bestaan bij schaken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker, dat is toch duidelijk! ENPS heeft dat twee dagen geleden nog bewezen 😂

      Verwijderen