roterende banner

zondag 19 mei 2024

Persbericht

Amsterdam, 19 mei 2024

Ongelooflijke Wending in Rapid Competitie: Foutieve Uitslag Zet Schaakwereld op zijn Kop

Een schokgolf raast door de schaakwereld. Wat een glorieuze afsluiting van het schaakseizoen had moeten zijn, is veranderd in een ware nachtmerrie. In de elfde ronde van de rapid competitie van schaakclub ENPS uit Amsterdam is een uitslag foutief doorgegeven aan de wedstrijdleiding. De impact van deze vergissing is ongekend.

Na uitvoerige analyse van de wedstrijdbeelden door de VAR is vastgesteld dat de uitslag van de partij tussen Gerben en Stefan foutief is ingevoerd in de computer. Deze administratieve ramp heeft geleid tot een verkeerd puntentotaal voor Gerben. Hierdoor zou de indeling van de laatste ronde totaal anders zijn geweest: David zou gespeeld hebben tegen Bart in plaats van tegen Stefan. De gevolgen zijn niet te overzien en laten een donkere schaduw vallen over het competitieverloop.

De waarheid kan niet meer worden achterhaald; het is onmogelijk om te bepalen wat de uitslag van de correcte partijen zou zijn geweest. In het licht van deze chaos, zou het simpelweg aanpassen van de foutieve uitslag geen recht doen aan de integriteit van de competitie. De emoties lopen hoog op, en de teleurstelling onder de spelers is voelbaar.

Na een intensieve en emotionele beraadslaging heeft de wedstrijdleiding een besluit genomen dat even pijnlijk als noodzakelijk is. Om recht te doen aan de inspanningen en het talent van de spelers, is besloten om zowel Gerben als David uit te roepen tot rapidkampioen 2023/2024. Beide spelers hebben heroïsch gestreden en verdienen deze erkenning.

Het bestuur van schaakclub ENPS feliciteert Gerben en David van harte met hun welverdiende overwinning. We zijn trots op jullie prestaties en kijken uit naar jullie toekomstige successen.

Schaakclub ENPS, de Eerste Nederlandse Populaire Schaakschool, betreurt deze ongelukkige gang van zaken diep en spreekt zijn oprechte excuses uit aan alle betrokkenen. Het bestuur zal alles in het werk stellen om te voorkomen dat een dergelijk incident zich ooit nog kan voordoen. Maatregelen worden getroffen om de eerlijkheid en sportiviteit van onze geliefde schaakcompetitie te waarborgen.

Namens het bestuur,
Schaakclub ENPS

4 opmerkingen:

  1. Er is 1 ding dat ik niet begrijp en dat is waarom de puntentelling nu anders is dan in het verleden (laatste keer was geloof ik 2019).
    Toen kreeg je 1 punt voor een winst en een halfje voor een remise en dat werd simpel opgeteld.
    Dan zou nu Arjen met 7 punten de rapidkampioen zijn.
    Nu begin je met de waardepunten uit de reguliere interne competitie.
    Ik vind het systeem dat nu is gehanteerd - met alle respect voor de winnaar(s) - niet echt eerlijk...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 😂 ja Daan heeft gelijk! Met terugwerkende kracht zouden er drie winnaars moeten zijn!!!
      Maar eerlijkheidshalve, door Keizer kregen Gerben best wel terechte "afw voor club" punten. Tegelijkertijd heeft die "afw" ook wel iets geks veroorzaakt als je de score van Victor bestudeert. Eindconclusie.... Daan toch gelijk!!?!

      Verwijderen
    2. De beginstand van het keizer systeem heeft geen invloed op de eindstand. De rondes worden elke keer opnieuw terug gerekend. Of we punten willen toekennen voor een externe wedstrijd is een terechte vraag. Dat is dit jaar voor het eerst gebeurd en niet per se een plus geweest. Gaan we over stemmen bij de ledenvergadering 🙂

      Verwijderen
    3. "...kregen Gerben _en David_ best wel..." had ik willen schrijven

      Verwijderen