roterende banner

zaterdag 21 oktober 2023

Ronde 8

  Partijen        Ranglijst        Kruistabel       

Opmerkelijke uitslag van de avond: Gerben hield meervoudig kampioen Ardin op remise. Gerben vertelde dat hij werd overspeeld waarna Ardin gemakzuchtig werd en hij kon wegkomen met eeuwig schaak.

Het 2e won met 5,5 - 2,5 van isolani
Om met Bert te spreken "Fresh & Fruity Strikes Again": het wordt eentonig want Boudewijn viel in en won weer, en ook weer heel snel.

Volgende week speelt het 5e niet, die wedstrijd is verplaatst naar 17 november. De zilveren beker staat gepland op 10 november.

4 opmerkingen:

  1. Dank je Niek! Het spel van beide kanten was niet altijd even fris en fruitig. Het door Victor als klassiek kwaliteitsoffer aangemerkte 16 Txf6 was idd niet de sterkste zet zoals de engine rücksichtlos aangeeft. Eenvoudiger was 16 Lxf6 gxf6 17 Pxf6 en het spel is nog wel ingewikkelder dan het lijkt, maar de engine komt uiteindelijk uit op stukwinst. Op 16 Txf6 had zwart de slimme zet 16...c6! met uiteindelijk kwaliteitswinst tegen pion voor wit. Pas nadat zwart het 'klassieke kwal-offer' had aangenomen ging de partij in sneltreinvaart uit.

    BeantwoordenVerwijderen