roterende banner

donderdag 26 oktober 2023

Het derde wint eerste wedstrijd

Het derde won vlotjes van Amsterdam West 5 met 6-2. Zie hier de uitslagen

Ron H die vorige week vooruitspeelde had de stand op ½-½ gebracht. Op de avond zelf was Boudewijn weer eens als eerste klaar, hij won weer buitengewoon snel. Dit seizoen staat hij op 8 uit 8, 6x winst in de interne, 2x winst extern. Zoiemand kun je er prima bij hebben. 

Vrijwel onmiddellijk daarna ging Marco's duim omhoog. Ja hoor, ook gewonnen. Hij mocht tegen Bas van den Berg, de broer van TATA-Steel toernooidirecteur Jeroen van den Berg. De partij was vrij waanzinnig, na 7 zetten stond Marco 4.8 in het nadeel, om vervolgens toch gewoon in 15 zetjes te winnen :-)

Eric speelde remise waarna ik de 1-4 mocht aantekenen tegen oud ENPS-er Maarten Mellegers. Ik had al eens van hem verloren op de interne van ENPS, dus ik was extra alert. Het was niet vlekkeloos, maar wel erg vermakelijk, hier Niek-Maarten

Onze groeibriljant Kjell Bottema kreeg de volgende stelling op het bord. Zou hij het zien??!

Ja hoor, hij deed Lf2#. Mat en het winnende 5e punt. Kjell wordt snel sterker, het zal mij benieuwen waar dit eindigen gaat.

Vervolgens verloor Mischa, hij zei verdrietig dat hij 2x een pion weggaf en dat ie niet in vorm was. Haydar was als laatste bezig en stond steeds beter maar zijn tegenstander bleef het bijzonder spannend houden. Na verloop van tijd brak hij toch.

6-2, een mooi begin!

Niek


1 opmerking:

  1. https://view.livechesscloud.com/#92e5bb87-58e8-4816-9133-852a757edcee

    vanavond de sub-topper Niek V vs Johan vdM

    BeantwoordenVerwijderen