roterende banner

woensdag 13 april 2022

Aran kampioen bij de Amsterdamse veteranen

Na een verliespartij tegen Kees Sterrenburg werd Aran toch eerste, samen met Jan Havenaar. Maar Aran won op weerstandspunten de titel.
Foto: Linda Bellamy (winnares van de C-groep met 6 uit 7)

7 opmerkingen:

  1. Ja dank aan Linda en ook aan Werner voor verzenden van die foto per e-mail aan Niek ! Ik zou een stukje schrijven gisteren maar er ging iets fout bij mij en mijn computer ,oorzaak ? Te veel bier .Aran was ondanks zijn verlies tegen Kees toch blij ! Dankzij de nederlaag van Marc Overeem werd hij toch kampioen ,enig minpuntje hij moest die 350 euro delen met Havenaar ,nou ja beter iets dan niets ! Victor en Daan waren nog aanwezig toen ik om 17:00 uur binnenkwam .Victor hielp ijverig mee om die stukken op te ruimen ,ja een beetje hulp kan Theo Wijers wel gebruiken ! Goede locatie dat gebouw de Poort ! Redelijke bar-prijzen 1,90 voor een vaasje tap-bier .Ook makkelijk te bereiken daar in het Centrum ,historische plek hier waren vroeger de scheepswerven van de V.O.C gevestigd .Nog even iets ! Aran had aangekondigd vrijdag de 15 april a.s mee te doen aan dat snelschaak kampioenschap van ENPS .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je ff langskwam, Bert!
    Ja inderdaad prima locatie daar, ik deed niet alleen mee met de veteranen maar ook met het Kattenburger Open.
    Die Overeem gedroeg zich wel onsportief, ging direct na zijn nederlaag naar huis, dan kun je toch wel het sportieve fatsoen opbrengen om de prijsuitreiking bij te wonen? Ik ken hem verder niet maar het schijnt een eigenaardig heerschap te zijn.
    Ondertussen:
    Het onvolprezen 4de dat regelmatig als derde heeft ingevallen won met 4,5 - 3,5 van Isolani 1!! Martin Rekelhof scoorde onverstoorbaar het winnende punt en wij hadden ook Pieter Oldenhove in het team, die had aangegeven dat zijn openingen met wit wat roestig waren en met zwart wilde spelen. Jammer voor zijn tegenstander, bedankt, Pieter!
    Zelf offerde ik al op zet 8 een witte loper op f7, of dit correct was moet ik nog eens goed bekijken, daarna verblunderde mijn tegenstander op zet 12 een stuk, en was ik daarna te gemakzuchtig, misschien ook omdat ik af en toe even in het naburige café een blik wierp op Slavia - Feyenoord, en moest ik mijn dame geven om mat te voorkomen. Hield wel tegen de dame van de tegenstander paard, loper en toren over en hij durfde verder niets te riskeren en dwong door eeuwig schaak remise af. Ik zet deze partij via Niek nog wel op de site.
    En Ron: je hebt gelijk, in mijn reacties staat (bijna) altijd iets over voetbal!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En gefeliciteerd natuurlijk Aran!
    Op deze foto lacht hij, maar op de vorige niet.
    Heb ik hem toe aangespoord. Ik zeg LACHEN Aran, zegt die gast, ja die beker is 4/5 kilo!!!
    Die Havenaar is ook een komiek. Zegtie bij de bushalte: weet je hoe je een veteraan kan herkennen?
    Antwoord: die heeft een schoen met een veteraan...
    Ze moesten me bijna reanimeren...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Overeem werd vroeger overhemd genoemd in de Gambiet 🤪

    BeantwoordenVerwijderen